EPA
Volledig scherm
© EPA

Moderna levert deze week minder en later

De volgende lading Moderna-vaccins wordt eind deze week geleverd en zal minder dosissen bevatten dan verwacht. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie. Volgens hem heeft de taskforce daar wel al enigszins rekening mee gehouden. Eind deze week worden bovendien de eerste spuiten van het AstraZeneca-vaccin gezet.

16 reacties

 • Rita Haesendonckx

  2 maanden geleden
  Zijn ze nu weer bezig om het astra zen in mensen te spuiten boven de 65 j ik wil het niet
 • frank dirkx

  2 maanden geleden
  Moderna maakt zich sterk 1miljard dosissen te maken in 2021. Dat zijn er omgerekend 2.5 miljoen per dag. hiervan 4500 per dag voor Belgie. wat een lachertje. onze politiekers zijn net kleine kinderen. een kinderhand is gauw gevuld. Nu nog faktureren voor hun publieke optredens. denk na leiders: de mensen hebben geleerd te tellen.
 • Erik Vanendert

  2 maanden geleden
  Beurt afwachten, eerst komen ontwikkelde landen zoals de VS en UK aan de beurt en daarna wij.
 • Maria De Vuyst

  2 maanden geleden
  Gebruik gerust mijn dosis. Ik wacht wel af tot er een echt vaccin beschikbaar komt ipv dit syntethisch mRNA gebaseerd op genetische manipulatie. Doe mij maar het Chinese vaccin, gebaseerd op een koud gemaakt coronavirus, dat in Kroatië massaal wordt gebruikt, al zou het minder efficiënt zijn. China staat immers mijlen voorop in het onderzoek naar deze virussen. Zelfs zover voorp in het genetisch manipuleren van coronavirussen, dat China zichzelf verdacht maakt in de aanmaak van sars-cov2.
 • Fientje Goderie

  2 maanden geleden
  Pfizer zo goed als moderne leveren eerst en vooral de massa over de plas en Europa zal de kruimels krijgen tot de Ami,s en bepaalde landen in het midden oosten helemaal verzadigd zijn .De brol van astra zenica wil men niet in de sector van verplegend personeel en dokters ,dat zegt genoeg denk ik dan .
 1. Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrangfonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerprogrammatie: “We maken het zo bruisend mogelijk”
  Gent

  Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrang­fonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerpro­gram­ma­tie: “We maken het zo bruisend mogelijk”

  Geen Gentse Feesten, maar wel zoveel mogelijk gecontroleerd feesten. Dat is wat de stad Gent wil doen, de komende zomer. Daarom is er alvast 1 miljoen euro gestoken in een ‘knaldrangfonds’, om iedereen die wil de mogelijkheid te geven om kleinere evenementen in openlucht te organiseren volgens de coronamaatregelen. Ook komt er weer camerabewaking in de binnenstad, van 1 mei tot eind oktober.
 2. ONZE OPINIE. “De stiekeme bezoekjes en feestjes zullen niet afnemen in aantal. Tijd voor een veiliger alternatief”
  PREMIUM
  28

  ONZE OPINIE. “De stiekeme bezoekjes en feestjes zullen niet afnemen in aantal. Tijd voor een veiliger alterna­tief”

  De virologen zijn “hoopvol”. “Half juni komen we in een andere wereld terecht”, kopte onze krant gisteren, in een poging om samen met u de moraal hoog te houden. Maar laat ons wel wezen: zo hoopvol klinkt dat allemaal niet. Het lijkt vooral de voorbode van nieuw uitstel. Ons werd tot een week geleden nog 1 mei voorgeschoteld, niet alleen voor de heropening van de terrassen nota bene, maar ook voor de binnenruimtes. En daar staan we dan, als ploeg van 11 miljoen, verdeelder dan ooit. Klaar om al genoegen te nemen met desnoods een regenachtig terras.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!