Federaal minister van Mobiliteit en vicepremier Georges Gilkinet (Ecolo)
Volledig scherm
Federaal minister van Mobiliteit en vicepremier Georges Gilkinet (Ecolo) © BELGA

Mobiliteitsminister Gilkinet legt verkoopsverbod lachgas op regeringstafel

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) stelt voor om de verkoop van lachgas aan volwassenen te verbieden. Hij legt dat op de regeringstafel nu hij het mandaat heeft gekregen van zijn regionale collega’s. Dat zei de vicepremier donderdag tijdens de plenaire vergadering van de Kamer.

 1. Verkeersinstituut wil lachgasverbod in België: wat doet het met je lichaam? En hoe herken je of iemand het heeft gebruikt?
  PREMIUM

  Verkeersin­sti­tuut wil lachgasver­bod in België: wat doet het met je lichaam? En hoe herken je of iemand het heeft gebruikt?

  In Nederland is vanaf 1 januari het bezit en de verkoop van lachgas verboden. Vias Institute en het Antigifcentrum willen lachgas ook in ons land verbieden. Hoe wordt het gebruikt? Kan je merken of je kinderen ermee aan het experimenteren zijn? En wat kunnen de gevolgen zijn? Tien vragen aan Tom Evenepoel van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs. “Stikken in je braaksel, vrieswonden aan mond en keel,... De gevolgen voor de gebruiker zijn vaak niet min.”
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 3. Bijna dubbel zoveel ongevallen door chauffeurs onder invloed van drugs: “Het is dweilen met de kraan open”
  PREMIUM

  Bijna dubbel zoveel ongevallen door chauffeurs onder invloed van drugs: “Het is dweilen met de kraan open”

  Het aantal auto-ongevallen waarbij drugs in het spel zijn, stijgt. Alleen al in de eerste helft van dit jaar bleek bij 262 ongelukken met doden of gewonden de chauffeur onder invloed. In Vlaanderen betrapte de politie in diezelfde periode 4.318 druggebruikers achter het stuur. “Onze kleindochter werd 35 meter ver gekatapulteerd. Iemand die daarna gewoon thuiskomt en in z’n bed kruipt, weet niet meer wat de realiteit is.”