Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Mobiliteitministers ondertekenen eerste interfederaal plan voor verkeersveiligheid

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft samen met zijn regionale collega’s Lydia Peeters (Open Vld), Valérie De Bue (MR) en Elke Van den Brandt (Groen) het allereerste interfederale plan voor verkeersveiligheid ondertekend. Met dat plan, genaamd ‘All for Zero’, willen de ministers inzetten op meer kennisdeling, een aangepaste regelgeving, de aanpak van onveilig rijgedrag en effectievere controles en straffen. Het heeft als doel om het aantal verkeersdoden tegen 2050 tot nul te reduceren.

 1. Cafébazin Lisbeth (87) staat een dag na gewelddadige overval weer achter haar toog: “Finse zeevaarders leerden me schelden, de Denen roken en drinken”
  PREMIUM

  Cafébazin Lisbeth (87) staat een dag na gewelddadi­ge overval weer achter haar toog: “Finse zeevaar­ders leerden me schelden, de Denen roken en drinken”

  Vier gemaskerde bandieten beroofden haar van haar geld en juwelen en lieten haar voor dood achter, maar daags na de overval staat Lisbeth Waldack (87) weer in haar café voor een koffietje, een sigaretje en een babbel met haar trouwe klanten. We trokken naar de Viking in de Muide, een arbeiderswijk in het havengebied van Gent voor een gesprek met een straffe madam.
 2. Vinders getuigen nadat ze lijk in reiskoffer vinden: “Mijn vriend opende de rits en sprong achteruit. Wie doet nu zoiets?”
  PREMIUM

  Vinders getuigen nadat ze lijk in reiskoffer vinden: “Mijn vriend opende de rits en sprong achteruit. Wie doet nu zoiets?”

  “Een stoffen paarse reiskoffer, één op één meter groot. Met een versneden lichaamsdeel in.” Een inwoner van het appartementsblok aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne deed vrijdagavond samen met twee vrienden een lugubere ontdekking in de kelder toen ze een kast wilden verhuizen. Een romp werd teruggevonden, zonder hoofd of andere ledematen. De vrienden doen hun verhaal.