Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt / KU Leuven).
Volledig scherm
PREMIUM
Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt / KU Leuven). © Eric de Mildt

“Misschien hebben we stilaan het punt bereikt waarop de epidemie uitdooft?”: Verenigd Koninkrijk heropent nachtleven en besmettingen lopen terug

Een klein mirakel, daar lijkt het op. Twee weken na hun zogenaamde ‘Freedom Day’, die ook de poorten van het nachtleven weer openzette, lopen de besmettingen in het Verenigd Koninkrijk niet steil op. Toch pleit biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) in De Morgen voor voorzichtigheid.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Nu Zuid-Frankrijk rood kleurt: kan je nog wel veilig op vakantie in ‘la douce France’?
  PREMIUM

  Nu Zuid-Frank­rijk rood kleurt: kan je nog wel veilig op vakantie in ‘la douce France’?

  Sinds het voorbije weekend kleurt het zuiden van Frankrijk, net als de Parijse regio, rood op de coronakaart. De vakantiebestemming bij uitstek van de Belgen kreeg niettemin - getuige de files - een massale instroom van toeristen. Zelfs al is je coronacertificaat in orde, kan je nog wel met een gerust gemoed de Autoroute du Soleil nemen voor een zorgeloze vakantie? Biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Marc Van Ranst analyseren de situatie.