Mireille staart naar haar lege benedenverdieping, waar de champignons intussen op de muren groeien. Overdag leeft ze
op straat. "Waar zou ik hier trouwens moeten zitten? Al mijn meubels zijn verwoest door het water"
Volledig scherm
PREMIUM
Mireille staart naar haar lege benedenverdieping, waar de champignons intussen op de muren groeien. Overdag leeft ze op straat. "Waar zou ik hier trouwens moeten zitten? Al mijn meubels zijn verwoest door het water"

Mireille (67) uit Pepinster getuigt over de ellende: “Alles te danken aan Vlaamse vrijwilligers”

Het nieuwe federale crisiscentrum, in een poging om de hulpverlening in de getroffen Waalse dorpen recht te trekken en de burgemeesters daar bij te staan, komt geen dag te vroeg. Dan mag de Waalse overheid al vinden dat ze er is voor haar mensen in nood, die mensen denken daar zelf, in al hun miserie, anders over. Straffer: de hulp die ze krijgen, komt veelal van goedhartige Vlamingen. "Zonder de massale steun van Vlaamse vrijwilligers zouden wij hier helemaal aan ons lot zijn overgelaten.”

 1. Was u 25 jaar geleden een van de 300.000 betogers tijdens Witte Mars in Brussel na losbarsten zaak-Dutroux
  Play

  Was u 25 jaar geleden een van de 300.000 betogers tijdens Witte Mars in Brussel na losbarsten zaak-Du­troux

  "Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid." Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux. De betogers kwamen op straat voor een beter werkend gerecht en voor een betere bescherming van onze kinderen. Koningin Mathilde woont vandaag in Brussel de herdenking van de vijfentwintigste verjaardag van de Witte Mars bij.
 2. Wolk van zwaveldioxide van vulkaanuitbarsting La Palma bereikt België, moeten we ons zorgen maken?
  Play

  Wolk van zwaveldi­oxi­de van vulkaanuit­bar­sting La Palma bereikt België: is dat gevaarlijk?

  De vulkaan op La Palma blijft lava en as spuwen. Niet enkel het Canarische eiland La Palma ondervindt de impact van de vulkaanuitbarsting. Tijdens de uitbarsting is er immers een grote hoeveelheid zwaveldioxide vrijgekomen en die verplaatst zich in de vorm van een wolk. Die wolk heeft intussen ook ons land bereikt. “We hebben helemaal niets om ons zorgen over te maken”, stelt wetenschapsexpert Martijn Peters gerust.