Links: Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert
Rechts: minister van pensioenen Karine Lalieux (PS)
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert Rechts: minister van pensioenen Karine Lalieux (PS) © Photo News/Belga

“Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpensioen”: PS noemt voorstel Lachaert “provocatie”, Vooruit komt met ‘tegenprovocatie’

Dat Open Vld nu met een voorstel komt om de toegang tot het minimumpensioen te beperken, vindt de PS “een provocatie”, temeer omdat Pensioenminister Karine Lalieux (PS) al klaar is met haar plannen en al een tijdje aan de premier heeft gevraagd om de discussie op de agenda van de regering te zetten. Vooruit noemt het bespreekbaar, maar dan moet ook de loonnormwet opnieuw op tafel. Een tegenprovocatie, zeg maar.

131 reacties

 • Ruben Beylemans

  1 jaar geleden
  Jean Gallet,wat u zegt is niet haalbaar.Gelijk gestelde periodes is rechtvaardig en daar komen we ook niet meer op terug.
 • Jean-Marie Gijsen

  1 jaar geleden
  Dit is om te lachen, zeker ? Pensioen volgens gewerkte jaren. Dopjaren zeker niet meetellen, want er zijn beroepsdoppers. Door die mensen te vergoeden houden de rooien hun kiespubliek. Stop er mee en vergoed iedereen die werkt.
 • Daisy Daelemans

  1 jaar geleden
  Dat zal tijd worden. Nog beter zou zijn 30 jaar. Maar dan ook effectief werken, niet doppen of in ziekenkas zijn. Ik ken iemand die enkele jaren gewerkt heeft, is dan gaan doppen en vervolgens in pensioen gegaan. Die iemand heeft +/- 150,00€ minder pensioen dan ik die er 43 jaar werken heeft opzitten. Dit is voor mij een brug te ver. Nieuwe regels dan ook toepassen op IEDEREEN.
 • Alain Fastenaekels

  1 jaar geleden
  Waarom 20 jaar en als iedereen 45 jaar moet werken?
 • Walter Corneel

  1 jaar geleden
  Idd enkel pensioen geven volgens effectief gewerkte jaren!!!!!!!
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. INTERVIEW. Open Vld-voorzitter Lachaert trapt pensioendebat op gang: “Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpensioen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Open Vld-voorzitter Lachaert trapt pensioende­bat op gang: “Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpen­si­oen”

  Over enkele weken komt minister van pensioenen Karine Lalieux (PS) met haar voorstel voor een pensioenhervorming, maar Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wacht daar niet op en dient zelf al "preventief” een wetsvoorstel in. Om de verhoging van de minimumpensioenen betaalbaar en rechtvaardig te houden, benadrukt hij. “Wij willen dat mensen minstens 20 jaar effectief gewerkt hebben, vooraleer ze een minimumpensioen krijgen.” Maar dat minimumpensioen is in dat geval nog geen 1.500 euro.