Links: Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert
Rechts: minister van pensioenen Karine Lalieux (PS)
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert Rechts: minister van pensioenen Karine Lalieux (PS) © Photo News/Belga

“Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpensioen”: PS noemt voorstel Lachaert “provocatie”, Vooruit komt met ‘tegenprovocatie’

Dat Open Vld nu met een voorstel komt om de toegang tot het minimumpensioen te beperken, vindt de PS “een provocatie”, temeer omdat Pensioenminister Karine Lalieux (PS) al klaar is met haar plannen en al een tijdje aan de premier heeft gevraagd om de discussie op de agenda van de regering te zetten. Vooruit noemt het bespreekbaar, maar dan moet ook de loonnormwet opnieuw op tafel. Een tegenprovocatie, zeg maar.

132 reacties

 • Ruben Beylemans

  2 maanden geleden
  Jean Gallet,wat u zegt is niet haalbaar.Gelijk gestelde periodes is rechtvaardig en daar komen we ook niet meer op terug.
 • Jean-Marie Gijsen

  2 maanden geleden
  Dit is om te lachen, zeker ? Pensioen volgens gewerkte jaren. Dopjaren zeker niet meetellen, want er zijn beroepsdoppers. Door die mensen te vergoeden houden de rooien hun kiespubliek. Stop er mee en vergoed iedereen die werkt.
 • Daisy Daelemans

  2 maanden geleden
  Dat zal tijd worden. Nog beter zou zijn 30 jaar. Maar dan ook effectief werken, niet doppen of in ziekenkas zijn. Ik ken iemand die enkele jaren gewerkt heeft, is dan gaan doppen en vervolgens in pensioen gegaan. Die iemand heeft +/- 150,00€ minder pensioen dan ik die er 43 jaar werken heeft opzitten. Dit is voor mij een brug te ver. Nieuwe regels dan ook toepassen op IEDEREEN.
 • Alain Fastenaekels

  2 maanden geleden
  Waarom 20 jaar en als iedereen 45 jaar moet werken?
 • Walter Corneel

  2 maanden geleden
  Idd enkel pensioen geven volgens effectief gewerkte jaren!!!!!!!
 1. INTERVIEW. Open Vld-voorzitter Lachaert trapt pensioendebat op gang: “Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpensioen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Open Vld-voorzitter Lachaert trapt pensioende­bat op gang: “Minstens 20 effectief gewerkte jaren vooraleer recht op minimumpen­si­oen”

  Over enkele weken komt minister van pensioenen Karine Lalieux (PS) met haar voorstel voor een pensioenhervorming, maar Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert wacht daar niet op en dient zelf al "preventief” een wetsvoorstel in. Om de verhoging van de minimumpensioenen betaalbaar en rechtvaardig te houden, benadrukt hij. “Wij willen dat mensen minstens 20 jaar effectief gewerkt hebben, vooraleer ze een minimumpensioen krijgen.” Maar dat minimumpensioen is in dat geval nog geen 1.500 euro.