Voorzitter François Cornelis (links) en CEO Heidi De Pauw (rechts).
Volledig scherm
Voorzitter François Cornelis (links) en CEO Heidi De Pauw (rechts). © Photo News

Minstens 142 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen blijven spoorloos

Van 142 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen heeft Child Focus geen idee waar ze verblijven. Dat zei de stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen dinsdag bij de voorstelling van haar jaarverslag 2017. Algemeen directeur Heidi De Pauw deed een oproep om de taskforce Verdwijningen die werd opgericht door staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, snel te "dynamiseren".

4 reacties

 • Rita Loos

  3 jaar geleden
  Ga ze zoeken in Engeland. Die gasten beweren toch allemaal daar een oom of een grote broer of achterneef te hebben die hen verwacht en zal opvangen.
 • Bruno Desmaele

  3 jaar geleden
  dat komt ervan als je zowat iedereen zonder fatsoenlijke selectie op je grondgebied toelaat met daarenboven de onmacht om illegalen uit te zetten.
 • jan dupont

  3 jaar geleden
  op 13 jarige leeftijd van Afghanistan naar Belgie en dan vedwijnen ?????
 • dominique castelein

  3 jaar geleden
  die zijn nu illegaal,doen hun zaakjes,drugs,criminaliteit en willen niet gevonden worden,geen tijd noch geld insteken,verloren moeite
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduisterd
  Antwerpen

  Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduis­terd

  Van de 3,5 miljoen euro aan investeringstoelages die de stad Antwerpen de voorbije jaren uitgaf aan de renovatie van het Urban Center op het Kiel – de vaste stek van Let’s Go Urban, het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi – is 350.000 euro verduisterd. Dat meldt ATV op basis van het auditrapport van de stedelijke inspectie Financiën. De informatie wordt ons bevestigd in stadhuiskringen. Nog volgens het onderzoek zou El Kaouakibi zichzelf 100.000 euro per jaar aan loon hebben toegekend. Het rapport – én eventuele consequenties voor Let’s Go Urban – worden morgen op het schepencollege besproken.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil