Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).

Minstens 10 jaar werken voor minimumpensioen, vervroegd of deeltijds pensioen na 42 jaar en bonus voor wie blijft werken: de langverwachte pensioenplannen van minister Lalieux

Als het van minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) afhangt, heeft iedereen na minstens tien jaar werken recht op het minimumpensioen. Al is het vooral de bedoeling om mensen aan te moedigen langer door te werken. En wie gaat dat betalen? “De pensioenshervorming is geen besparingsoperatie”. Exclusief voor onze redactie licht ze haar plannen toe.

175 reacties

 • Ingrid David

  2 maanden geleden
  Als je 10 jaar op invaliditeit staat telt dat ook mee voor pensioen.
 • simonne goderie

  3 maanden geleden
  Er zullen altijd mensen bevoordeeld zijn e’ er zullen ook benadeelde zijn ,hoe je het ook draait en keert ,maar belangrijk is dat alle mensen een minimum bestaan kunnen hebben en niet kreunen va’ armoede zoals nu reeds het geval is .
 • DIRK VAN DESSEL

  3 maanden geleden
  Wat wordt gedaan in verband met de flagrante "discriminatie op basis van pensioen" waarvan Economisch Productieven tot het BNP het slachtoffer zijn ? Dank zij hun inzet genereren zij belastinggeld waarmee overheidspersoneel betaald wordt plus ook hun veel vetter pensioen dan dat van ex-Economisch Productieven tot het BNP zelve ! Stop die discriminatie !
 • Dirk Vansteenkiste

  3 maanden geleden
  Volle loopbaan is 45 jaar werken, ongeacht uw leeftijd Ziekte dagen tellen mee, je vraagt er niet om Werkloosheid, tijdelijk telt mee in berekening van de loopbaan. Meer dan een jaar volle werkloosheid telt niet meer mee. Uitzondering hier op zijn die mensen die op latere leeftijd door de bedrijven op non-actief worden gezet. Hier zouden de bedrijven als boete de rsz bijdrage moeten doorbetalen De index aanpassing … 2% berekenen op minimum pensioen, voor iedereen dit bedrag!
 • raf peeters

  3 maanden geleden
  @Stefanie van Dijk ,ook in Nederland moet je 45 jaar gewerkt hebben voor vol pensioen en als je daar voor je 65 ste op pensioen vertrekt dan heb je 1350€ pensioen,niet meer of minder(uitzondering: met 14 begint te werken en op 60 de 45 jaar bijeen hebt)pensioen