Het Sint-Pietersplein in Gent liep aardig vol.
Volledig scherm
Het Sint-Pietersplein in Gent liep aardig vol. © BELGA

Minstens 10.000 betogers op Gentse klimaatmars

Op het Gentse Sint-Pietersplein is omstreeks 15.30 uur een nieuwe klimaatmars met minstens 10.000 deelnemers vertrokken. Opvallend veel gezinnen met kinderen zijn naar het stadscentrum afgezakt. De fietsstallingen in de ruime omgeving van het plein staan vol. Veel betogers hebben kartonnen borden meegebracht met boodschappen over de klimaatopwarming.

33 reacties

 • vanaeken jokke

  2 jaar geleden
  Minstens 10.000 betogers zeggen de organisatoren dan liegen ze zoals gewoonlijk.75 verenigingen met elk120 man geweldige prestatie.
 • paul remy lemmens

  2 jaar geleden
  de vakbond heeft een nieuwe methode gevonden om de jeugd op te leiden in manifesteren , zij schreeuwen over co2 terwijl hun regeringsleider elk met een vliegtuig naar Egypte vliegen voor een nutteloze conferentie
 • John Ulmer

  2 jaar geleden
  Veel gezinnen met jonge kinderen......die aanstaande vrijdag allemaal in Zaventem staan om met het vliegtuig te vertrekken.
 • Ben Strubbe

  2 jaar geleden
  Het was dan ook schitterend weer, afgelopen zondag. Wij zijn ook gaan wandelen, in de natuur. Het viel mij op dat het overal betrekkelijk druk was.
 • Jan Lanclus

  2 jaar geleden
  en een paar kilometer verder speelt de jeugd met 120,000 kunststofballetjes, als dit niet verantwoord is!
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.