Volledig scherm
© ANP

Minste verkeersdoden in EU op Britse wegen, meeste in Roemenië, België in de middenmoot

Van alle EU-lidstaten telde het Verenigd Koninkrijk vorig jaar het minst aantal verkeersdoden per miljoen inwoners. Dat blijkt uit een studie van de European Transport Safety Council (ETSC), een denktank van verkeersexperts. In Roemenië ligt het cijfer ruim drie keer hoger. België zit in de middenmoot.

5 reacties

 • Joeri De clercq

  1 jaar geleden
  De Britten zijn na Duitsland de meeste autoliefhebbers, in Engeland rijden ze met de meest exclusieve auto’s en de meest snelle auto’s die de markt kan aanbieden. Ze rijden ook veel op circuits en worden constant bijgeschoold op TV en dergelijke. Hier in België zijn we alle preutse chauffeurs , oei hier Ai daar.. met ons allen bende amateurs!
 • Kees Huls

  2 jaar geleden
  Ieder slachtoffer is er één te veel maar naar mijn mening zijn de cijfers niet realistisch omdat ze gerelateerd zijn aan het aantal inwoners van landen, zonder rekening te houden met transit- verkeer. In het (redelijk veilige) Duitsland is 35- 40% van de wagens op autostrades buitenlands en tellen dus niet mee in de berekening. Je ziet in deze cijfers dat de goede landen allemaal in de periferie van Europa liggen met relatief weinig transitverkeer.
 • Ludwig Vanden Boer

  2 jaar geleden
  In 2010 wordt een doelstelling vooropgesteld van halvering. Er wordt een heel 'ministerie' opgericht dat di allemaal moet minitoren, sturen, evalueren, managen en nog zo wat van die dure woorden. Heel die machinerie wordt bemand met vriendjes die een ietsje pietsje meer verdienen dan Jan met de pet. In 2019 zien ze dat de doelstelling bijlange niet gehaald wordt maar geen nood we stellen een even belachelijke doelstelling voor 2020 tot 2030 en de vriendjes vullen verder hun zakken. Voilà.
 • RENE LENAERTS

  2 jaar geleden
  Daar moet je nog een rijbewijs halen na een intensieve en professionele opleiding; hier levert men fouten van generatie op generatie over.
 • Robert DE REU

  2 jaar geleden
  In Engeland zijn er ook meer controles en kunnen alle Politiediensten zien of iemand wat op zijn kerfstok heeft, allepolitie wagens zijn uitgerust met ANPR Cameras, nochtans is Engeland nog het enige land waar een Alcohol percentage is toegestaan van 0,8 p/m.
 1. IN KAART. Besmettingen stijgen vooral in Limburg, ziekenhuisopnames in Oost- en West-Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio
  2801

  IN KAART. Besmettin­gen stijgen vooral in Limburg, ziekenhuis­op­na­mes in Oost- en West-Vlaanderen. Bekijk hier de situatie in uw regio

  Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in ons land neemt weer toe. Vooral in Vlaanderen zien we nu stijgingen: Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor. De ziekenhuisopnames tonen dan weer vooral stijgingen in Oost- en West-Vlaanderen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf