Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en viceminister-president Bart Somers (Open Vld) © BELGA

Ministers opnieuw rond tafel om 17 uur: Jambon doet “constructief” voorstel over kinderbijslag, maar CD&V krijgt “geen euro extra”

N-VA en Open Vld hebben CD&V een nieuw compromisvoorstel bezorgd over de verhoging van de kinderbijslag. Maar dat nieuwe zogenaamd “constructieve” voorstel is vooral een aanpassing van hun eerdere bod en komt met geen euro extra over de brug, terwijl dat toch een duidelijke eis was van CD&V. Volgens N-VA heeft de partij het voorstel intussen al afgewezen, maar CD&V zelf ontkent met klem. Sinds 17 uur zit de Vlaamse regering opnieuw samen.

102 reacties

 • oswald billiet

  4 maanden geleden
  Eigenlijk had de cd&v haar indexering wel mogen krijgen. Uiteindelijk ging het niet om zeer grote verschillen. Het is duidelijk dat in deze ook de NVA dit kroonjuweel van de cd&v wel begeerde. Vandaar die verbetenheid. Het is niet Sammy die met de vinger moet worden gewezen wel eerder Crevits die een kniebuiging deed en op zekere verheerlijking uit was.
 • Goyen Yves

  4 maanden geleden
  Voor de alleenstaande weer niets er zullen er veel thuis blijven als er een stembrief komt
 • Michael Dubois

  4 maanden geleden
  index is voor elk loon, 1500€ of 15.000€ vele denken daar niet aan maar die hoge lonen krijgen ook opslag he en een pak meer dan u en mij. Waarom denken jullie dat de politiekers dei index goed vinden en waarom ze geenenkel probleem hebben met een index sprong, de hoge lonen zijn al zo hoog dat die dat zelfs niks van voelen maar wel hun koopkracht behouden wnat ze zitten al op 5/6000€.De bevolking word constant bedot en heeft het niet door zolang ze maar een aalmoesje krijgen en de rijken rijker
 • Leonarda Van Opbroecke

  4 maanden geleden
  Nu een verkiezingspoll dan zal NVA ook goed zakken. En terecht. Want Jambon zijn houding is alles behalve waar hij zichzelf vroeger mee verkocht. En de oppositie partijen Groen en Vooruit zouden best hun mond houden want hun partijen besturen wel bij de Federale regering. Net aan de oorsprong van de energiecrisis hebben zij duchtig meegewerkt met de EU. PVDA wil van België een groot opvangnet maken en tja, wat rest ons dan nog?
 • marcel mampaey

  4 maanden geleden
  Gino Denil er zijn mensen die zeggen de bedrijven krijgen weeral steun maar zegt er niet bij dat zij de ruggengraat van Vlaanderen zijn en hun werknemers zorgen ervoor dat alle sociale voorzieningen kunnen betaald worden. iedereen wil meer geld ik ook maar altijd maar meer schuld maken komt als een boemerang terug.
 1. Kan de Vlaamse regering vallen? Professor Carl Devos beantwoordt 8 vragen: “We moeten rekening houden met een ultieme move van CD&V”
  PREMIUM
  Politiek

  Kan de Vlaamse regering vallen? Professor Carl Devos beant­woordt 8 vragen: “We moeten rekening houden met een ultieme move van CD&V”

  Er is druk overleg tussen de Vlaamse topministers. De discussie over de kinderbijslag is uitgegroeid tot een symbolenstrijd. Overleeft de Vlaamse regering de komende 24 uur? Professor politicologie Carl Devos (UGent) analyseert en beantwoordt acht prangende vragen over de crisis in de Vlaamse regering. “We moeten rekening houden met een move van CD&V naar de exit.” En over Jambon: “Hij heeft té traag en té rustig gehandeld.”