“We moeten verantwoordelijk beslissen, en dat vraagt wat tijd”, vindt Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V). “Dit is een van de moeilijkste dossiers ooit.”
Volledig scherm
PREMIUM
“We moeten verantwoordelijk beslissen, en dat vraagt wat tijd”, vindt Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V). “Dit is een van de moeilijkste dossiers ooit.” © Photo News

Ministers maken agenda leeg voor “één van de moeilijkste dossiers ooit”

Geen woord dat in de Vlaamse regering tegenwoordig gevoeliger ligt dan ‘stikstof’. Vooral het lot van de veeteelt, veruit de grootste vervuiler, bemoeilijkt de weg naar een akkoord. Komen de onderhandelingen vandaag in een stroomversnelling? “Dit is één van de moeilijkste dossiers ooit.”

  1. Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”
    Play
    Hasselt

    Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfes­ti­val in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”

    Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze gisteravond onwel werden op het tienerfestival We R Young, mochten ‘s avonds nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van ‘needle spiking’. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. “Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen”.