Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), premier Charles Michel (MR) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), premier Charles Michel (MR) en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). © PHOTO_NEWS

Ministerraad keurt oprichting 'Foreign Terrorist Fighter'-databank goed

RadicaliseringDe ministerraad heeft het licht op groen gezet voor zes van de achttien maatregelen die de regering onlangs aankondigde in de strijd tegen terreur, na de aanslagen in Parijs. Premier Charles Michel onderstreepte tijdens de voorstelling dat de regering zich bewust is van de noodzaak permanent alertheid aan de dag te leggen, en dat ze aandacht heeft voor de balans tussen de garantie van de veiligheid enerzijds en het respect voor de fundamentele rechten anderzijds.

 1. Ruim 4.300 jonge bestuurders riskeren boete tot 4.000 euro wegens negeren terugkommoment

  Ruim 4.300 jonge bestuur­ders riskeren boete tot 4.000 euro wegens negeren terugkommo­ment

  In 2021 zijn er 4.308 handhavingsdossiers opgemaakt voor jonge autobestuurders die het verplichte terugkommoment niet of pas na hun aanmaningsperiode hebben gevolgd. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Het gaat om 2.610 bestuurders die het terugkommoment nog steeds niet gevolgd hebben en om 1.698 bestuurders die het in de tussentijd wel gevolgd hebben, maar van wie de volledige termijn verstreken was. Zij riskeren allen een boete die kan oplopen tot 4.000 euro.
 2. PVDA roept op tot “het jaar van verzet” en organiseert mars op Brussel
  102

  PVDA roept op tot “het jaar van verzet” en organi­seert mars op Brussel

  PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw roept in zijn nieuwjaarsboodschap op om van 2022 een jaar van verzet te maken. “Omdat energie te duur wordt, omdat we het beu zijn dat onze lonen geblokkeerd blijven, omdat werken tot 67 jaar voor de meeste mensen gewoon onmogelijk is, omdat we deze regering, die met haar pandemiewet alle macht in handen heeft, niet langer haar gang kunnen laten gaan. Daarom blijven wij druk uitoefenen en organiseren wij onze Basta-betoging op 27 februari in de straten van Brussel”, klonk het.