Volledig scherm
© Thomas Sweertvaegher

Ministerieel besluit gepubliceerd: dit zijn de definitieve maatregelen die gelden vanaf zaterdag 13 februari

Het Ministerieel Besluit over de maatregelen die het Overlegcomité vrijdag heeft aangekondigd, is  in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Er zijn een aantal lichte versoepelingen op komst: vakantieparken mogen eerst opnieuw open, gevolgd door kappers, dierenparken en tenslotte ook de andere niet-medische contactberoepen. De mondmaskerplicht wordt dan weer aangescherpt: vanaf 13 februari is het verboden om een sjaal, bandana of mondmasker met ventiel te dragen. 

142 reacties

 • Jan Groenendaal

  3 weken geleden
  Mondmaskers met ventiel verboden? Niet te geloven. Kunnen uitstekend dienen indien correct gebruikt. Wie kan bewijzen dat ze nooit deugen, moet het hier maar eens doen. Indien ze geen bescherming bieden zijn ze ook niet goed tijdens klussen met stof ed. Gewone stoffen maskers zijn beter zeker? Man, man. Wat een absurde soap over mondmaksers, reeds van bij het begin.
 • Mario Vanderlinden

  3 weken geleden
  @Nico Vermeersch&cie: zou niet willen lopen met bepaalde hun stoffen maskers...van sommige kun je soep van koken! Volg de regels man ipv dwars te liggen!
 • Ronny Cuypers

  3 weken geleden
  Je MAG weer nar de kapper, maar je MOET niet. Ik blijf daar alvast nog even weg. En ook op alle andere plaatsen waar ik langer dan 15 minuten zou moeten doorbrengen met anderen dan mijn bubbel zonder dat ik voldoende afstand kan bewaren.
 • Willy Van Craen

  3 weken geleden
  Als nu blijkt dat corona door deze maatregel en de volgende op 1 maart terug stijgt moet de volledige regering opstappen en kamer schorsen.Regels dan volgens parlementen .
 • Dimmy De Bock

  3 weken geleden
  Weer een ministrieel besluit. Het zoveelste al. Dat is dus weer een reeks regels die ons door de strot worden geduwt zonder dat ze in het parlement zijn gepasseerd. Het parlement nog maar eens buitenspel gezet. Dat begint echt op een dictatuur te lijken. En de bevolking heeft blijkbaar nog steeds niet door dat het beslissingen van slechts enkelen zijn.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden