Wouter Beke.
Volledig scherm
Wouter Beke. © Photo News

Minister Wouter Beke (CD&V): “Ik heb over ontslag nagedacht”

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) erkent dat er fouten zijn gemaakt bij de aanpak van de eerste golf van het coronavirus in de woonzorgcentra. ‘Ik heb allicht fouten gemaakt en zaken beter kunnen aanpakken. We hebben ons best gedaan, maar op een aantal vlakken misschien niet genoeg’, zei hij in De Afspraak op Canvas.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. De vraag van 11 miljoen Belgen: wie eerst? “Het zou niet goed zijn dat we álle 65-plussers moeten inenten”
  PREMIUM

  De vraag van 11 miljoen Belgen: wie eerst? “Het zou niet goed zijn dat we álle 65-plus­sers moeten inenten”

  Wie eerst? Het is de vraag van 1 miljoen, of van 11 miljoen Belgen, zo u wil. Eén consensus is er: het zorgpersoneel staat op één. Maar hoort ook de poetshulp in een woonzorgcentrum daar bij? En wat met de horeca, een van de zwaarst getroffenen? Verdienen zij geen voorkeursbehandeling? Zelfs leeftijd is geen doorslaggevend criterium, vinden experts. De vaccindiscussie is losgebarsten. Medisch filosoof Ignaas Devisch (UGent) licht toe.