In oktober 2018 meldt een commissaris een filmpje waarin twee agentes met luide muziek door Anderlecht rijden, onder meer langs het Lemmensplein. "Lemmens Lemmens, allemaal makak. Lemmens, we zijn niet bang. Fuck you!", klinkt het in de video.
Volledig scherm
PREMIUM
In oktober 2018 meldt een commissaris een filmpje waarin twee agentes met luide muziek door Anderlecht rijden, onder meer langs het Lemmensplein. "Lemmens Lemmens, allemaal makak. Lemmens, we zijn niet bang. Fuck you!", klinkt het in de video. © rv

Minister wil sancties agenten hervormen na ophef over Brusselse inspecteurs

De beelden die opdoken van agentes die vanuit een patrouillewagen in Anderlecht racistische en homofobe verwensingen naar burgers slingert, beroeren de gemoederen. Binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) belooft dat de tuchtwet hervormd zal worden. De politiezone zelf gaat een klacht indienen tegen de agentes.

15 reacties

 • Linda Heintjens

  3 uur geleden
  Die mensen mogen geen job uitoefenen, waar men macht kan misbruiken! Zoek ander werk waar je geen kwaad kunt aanrichten!
 • DIRK VAN DESSEL

  4 uur geleden
  Wat hebben die agenten zoal meegemaakt vooraleer zich zodanig verbitterd te uiten ?
 • francois verbelen

  1 maand geleden
  dat deze politie agenten zo reageren zal wel een oorzaak hebben
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Waarom ? Nooit gehoord over "Vrijheid van Meningsuiting" zeker ?
 • Guido Verbist

  2 maanden geleden
  "Mag niet", daar staat iedereen achter die zich in de kijker willen werken. Misschien iets activer optreden tegen dezelfde die zich nu bespot voelen. Die staan niet aan te schuiven!
 1. De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgeslagen
  LUIK
  3

  De eerdere homofobe moorden in ons land: Ihsane (32) naakt in een autokoffer gestoken en Jacques (61) met hamer doodgesla­gen

  De gaybashing waarbij David P. (42) in Beveren het leven liet, is voor zover bekend het eerste dodelijke homofobe geweldsincident in Vlaanderen. Over de taalgrens moeten we terug naar 2012. In dat jaar kwamen twee homoseksuele mannen om het leven bij los van elkaar staande geweldsdelicten, beide in Luik. Ihsane Jarfi (32) stierf in april, Jacques Kotnik (61) overleed in juli.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan