Minister Verlinden reageert op rellen: “Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was de politie zondag goed voorbereid op mogelijke incidenten na de voetbalmatch. Maar toch konden de rellen niet voorkomen worden. De minister wenst zich hier alvast niet bij neer te leggen. “Wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”, zo verklaart ze in de studio van VTM NIEUWS.

274 reacties

 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Holle woorden , zoals altijd.
 • Tony Pauwels

  2 maanden geleden
  De incompetentie van deze rond de pot draaister is hemeltergend.
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Geen enkele partij doet er iets aan . Babbelen en de stoel warm houden dat wel
 • Luciano Padua

  2 maanden geleden
  Mevrouw Verlinden,je bent uw geloofwaardigheid kwijt en uw collega Van Quickenborne ook. Wat ga je ons nog wijsmaken om uw vel te redden. De beste manier is, trap het af.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Ze denkt maar een een ding marathons lopen in Amerika dat is belangrijker dan haar job als minister daarom stap zo snel mogelijk op
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Na veertig jaar gaat vanavond definitief de stekker uit Tihange 2: “Vergissing van de eeuw”

  Na veertig jaar gaat vanavond definitief de stekker uit Tihange 2: “Vergissing van de eeuw”

  Na Doel 3 is het vandaag de beurt aan de kernreactor Tihange 2 om definitief van het stroomnet gekoppeld te worden, na een carrière van precies veertig jaar. De centrale - uitgebaat door Engie Electrabel - met een capaciteit van 1.008 megawatt produceerde in al die jaren genoeg elektriciteit om België drie jaar lang van stroom te voorzien. Een honderdtal mensen zijn samengekomen om te betogen tegen de definitieve sluiting van Tihange 2. Onder hen politici als Bart De Wever (N-VA) en Marie Christine Marghem (MR).
 1. INTERVIEW. Hoe voorkom je rellen zoals in Brussel? “Strooi niet naïef geld in het rond”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Hoe voorkom je rellen zoals in Brussel? “Strooi niet naïef geld in het rond”

  “Je hebt mensen die veel blabla verkondigen en je hebt mensen die dingen doen. Die eerste groep is groot, in die tweede sta ik bijna alleen.” Hassan Al Hilou (23), Brussels ondernemer met Iraakse roots, is kwaad. “Ik heb er geen probleem mee dat er veel aandacht is voor de rellen in Brussel na de WK-match tussen Marokko en België. Maar we moeten ook nadenken over oplossingen, en ernaar handelen.” Zelf heeft Al Hilou alvast een idee hoe deze rellen bij een volgende wedstrijd kunnen worden vermeden.
 2. Al negen lokale afdelingen dumpen partijnaam: CD&V “scoort dramatisch”, is “niet sexy” en “staat verruiming in de weg”
  PREMIUM

  Al negen lokale afdelingen dumpen partijnaam: CD&V “scoort dramatisch”, is “niet sexy” en “staat verruiming in de weg”

  9,7 procent haalt CD&V nog in de recentste peiling en lokale afdelingen vrezen dat zo’n dramatische score afstraalt op hun populariteit. Al minstens negen afdelingen trekken volgend jaar naar de gemeenteraadsverkiezingen onder een andere naam, een dozijn andere denken erover na. “Met bijna 35 procent beloonde de kiezer ons voor ons lokaal beleid en dat is een schril contrast met de huidige peiling van CD&V”, klinkt het in Vosselaar.
 3. Ergste voor politie is gevoel van straffeloosheid voor geweld tegen hen
  Play

  Ergste voor politie is gevoel van straffe­loos­heid voor geweld tegen hen

  De politiebonden hebben vandaag in Brussel een actiedag georganiseerd om meer respect te vragen voor de politie. Zo’n 10.000 betogers trokken door de hoofdstad. ‘VTM NIEUWS’ ging gisterenavond mee op pad met agenten van de zone Brussel Zuid. Wat de politiemensen het ergste vinden, is het gevoel van straffeloosheid voor geweld tegen hen. Maar al te vaak gaat de dader vrijuit, of het duurt toch lang voor er een straf komt. Zeker in Brussel is dat een frustratie.