Minister Verlinden reageert op rellen: “Ik weiger me hierbij neer te leggen, wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was de politie zondag goed voorbereid op mogelijke incidenten na de voetbalmatch. Maar toch konden de rellen niet voorkomen worden. De minister wenst zich hier alvast niet bij neer te leggen. “Wij geven onze straten en pleinen niet aan een bende onverlaten”, zo verklaart ze in de studio van VTM NIEUWS.

274 reacties

 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Holle woorden , zoals altijd.
 • Tony Pauwels

  2 maanden geleden
  De incompetentie van deze rond de pot draaister is hemeltergend.
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Geen enkele partij doet er iets aan . Babbelen en de stoel warm houden dat wel
 • Luciano Padua

  2 maanden geleden
  Mevrouw Verlinden,je bent uw geloofwaardigheid kwijt en uw collega Van Quickenborne ook. Wat ga je ons nog wijsmaken om uw vel te redden. De beste manier is, trap het af.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Ze denkt maar een een ding marathons lopen in Amerika dat is belangrijker dan haar job als minister daarom stap zo snel mogelijk op
 1. INTERVIEW. Hoe voorkom je rellen zoals in Brussel? “Strooi niet naïef geld in het rond”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Hoe voorkom je rellen zoals in Brussel? “Strooi niet naïef geld in het rond”

  “Je hebt mensen die veel blabla verkondigen en je hebt mensen die dingen doen. Die eerste groep is groot, in die tweede sta ik bijna alleen.” Hassan Al Hilou (23), Brussels ondernemer met Iraakse roots, is kwaad. “Ik heb er geen probleem mee dat er veel aandacht is voor de rellen in Brussel na de WK-match tussen Marokko en België. Maar we moeten ook nadenken over oplossingen, en ernaar handelen.” Zelf heeft Al Hilou alvast een idee hoe deze rellen bij een volgende wedstrijd kunnen worden vermeden.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Merkenfestival bij Colruyt: “Vooral waspoeder is de moeite. Je betaalt 12 cent per wasbeurt en 20 cent is al koopje”
  7

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Merkenfes­ti­val bij Colruyt: “Vooral waspoeder is de moeite. Je betaalt 12 cent per wasbeurt en 20 cent is al koopje”

  Warenhuisketen Colruyt pakt uit met een Merkenfestival. Je krijgt er nog tot en met 7 februari kortingen tot 50 procent op grote merken. “Vooral waspoeder is de moeite”, weet Gunther Devisch van Promojagers België. “Je kan de prijs van Dash ermee naar 12 cent per wasbeurt brengen. En dan moet je weten dat 20 cent al een koopje is.”