Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © Photo News

Minister Verlinden pleit voor staatshervorming naar '2+2-model’

Minister van Binnenlandse Zaken en Institutionele Hervormingen Annelies Verlinden (CD&V) pleit voor een staatshervorming volgens een ‘2+2-model’. Dat zei ze woensdag tijdens een gastcollege aan de UGent. In zo’n model zou België bestaan uit een federale staat met een Vlaamse en Waalse deelstaat, aangevuld met de deelgebieden Brussel en Ostbelgien.

85 reacties

 • Raphaël Defour

  1 maand geleden
  2+2= 3 om verder aan de 1 Vlaamse speen te hangen. Dit voorstel van Verlinden en Co verdient net als de Vivaldi constructie de kwalificatie van Vlaams volksverraad. Hoog tijd om wie betaald bepaald terug op scherp te zetten.
 • ETIENNE LAUWEREYS

  1 maand geleden
  Volledig splitsen is de enige manier een onafhankelijk Vlaanderen in Europa, dat is hetgeen moet gebeuren.
 • Rudi Vranken

  1 maand geleden
  Brussel is een hoofdstad net als Amsterdam of Parijs : dus geen gewest. Afschaffen die onzin ofwel hun zelf laten betalen. Vlaanderen moet samen met Wallonië Brussel besturen Rudi Vranken
 • Jos Jansen

  1 maand geleden
  Iedere hervorming zal zorgvuldig erover waken dat het aantal postjes behouden blijft m.a.w. de zelfbediening zal blijven . Slechts 1 goede oplossing nl. Een nationale regering aangevuld met 9 provincies met ruime bevoegdheden.
 • marcel mampaey

  1 maand geleden
  cdev en ovld hebben door de jaren heen Vlaanderen door hun staathervormingen in een positie gebracht dat een meerderheid een minderheid word. bijvoorbeeld Vlaams belang 810.000 stemmen ps 600000 stemmen maar 5 zetels meer . nu zien cdev (Coens) hun kans met vivaldi om aan de macht te blijven. Vlaanderen weer verraden zit in hun dna. weer meer geld voor Brussel en Wallonie en het komt voor cdev wel in orde.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel