Minister Annelies Verlinden (CD&V)
Volledig scherm
Minister Annelies Verlinden (CD&V) © Photo News

Minister Verlinden pleit voor snelle invoering rijbewijs met punten

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) pleit voor de snelle invoering van het rijbewijs met punten. Ze sluit zich met haar pleidooi aan bij het instituut voor verkeersveiligheid Vias, dat dinsdag een lans brak voor datzelfde rijbewijs met punten.

 1. Aangrijpende getuigenis tijdens herdenking watersnood: “Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meegesleurd”
  Play

  Aangrijpen­de getuigenis tijdens herdenking watersnood: “Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meege­sleurd”

  In Sint-Amands aan de schelde, is gisterenavond het festival STROOM gestart met een concert om de 41 slachtoffers van de overstromingen van vorig jaar te eren. Voor de aanwezige nabestaanden was het een emotionele avond. De getuigenis van Benjamin Van Bunderen Robberechts (15) die voor zijn ogen zag hoe Rosa (15) door een vloedgolf de dood werd ingesleurd, laat niemand onberoerd.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.