Minister Verlinden ontkracht ‘license to kill’ voor Jürgen Conings: “Dat is iets uit de films”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) ontkracht bij VTM Nieuws dat er sprake is van een ‘license to kill’ voor de gezochte militair Jürgen Conings. “Het is een concept uit de films. Natuurlijk zal de politie gepast optreden en kan er eventueel sprake zijn van zelfverdediging wanneer er een gevaarlijke situatie zou ontstaan, maar het kwalificeren als een ‘license to kill’ is niet juist”, luidt het.

27 reacties

 • GERARD DE PELECIJN

  1 jaar geleden
  Ze gaan er wel terug een film van maken, een waargebeurd verhaal!
 • rudi maerevoet

  1 jaar geleden
  wie geloofd eigenlijk de hedendaagse politiekers en ordehandhavers nog? Het hele Conings circus , de diverse voetbalvieringen van de afgelopen dagen , de diverse vaccin fraude verhalen , facturen van mondmaskers , urban dance en elkawibi die mooi haar postje kan behouden dank zij een doktersbriefje enz enz. je zou voor minder in opstand komen!!
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Dit is een buitenkans, geachte dames aan de top (minister van binnenlandse zaken en minister van defensie) om de meerwaarde te tonen, van een vrouw aan de top. Als er geen enkel verschil is met een man aan de top, wat is dan de meerwaarde?
 • Peeters Francis

  1 jaar geleden
  En dat 2000 Brugse supporters de corona regels aan hun laars lappen daar zegt ze niets over.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Mevr neem ontslag samen met minister van defensie. Jullie onbekwaamheid komt boven drijven. Niemand gelooft je verzinsels nog . Neem je verantwoordelijkheid en stap op.
 1. Exact berekend: zoveel duurder werd uw bord stoofvlees met frietjes

  Exact berekend: zoveel duurder werd uw bord stoofvlees met frietjes

  Het leven wordt duurder. En dat merk je nu ook als je naar de supermarkt gaat. Plantaardige olie, vis, vlees en zuivel stijgen sterk in prijs. Als gevolg koopt de Belg bewuster en meer huismerken. Want door slim te winkelen kan je de impact van de inflatie op je kassaticket verzachten. We deden de test en berekenden hoeveel je vandaag meer betaalt als je vandaag stoofvlees met frietjes op tafel zet voor je gezin, in vergelijking met een jaar geleden.
 2. Echtgenote premier De Croo bespreekt situatie van vrouwen in Oekraïne met Jill Biden en echtgenote van Griekse premier

  Echtgenote premier De Croo bespreekt situatie van vrouwen in Oekraïne met Jill Biden en echtgenote van Griekse premier

  De echtgenote van premier Alexander De Croo, Annik Penders, had woensdagochtend een werkontbijt met Jill Biden, de vrouw van de Amerikaanse president Joe Biden, en Mareva Grabowski-Mitsotakis, de vrouw van de Griekse premier Mitsotakis. Tijdens het werkontbijt, dat plaatsvond in de marge van de NAVO-top, bespraken ze de moeilijke situatie van vrouwen en meisjes in Oekraïne.