Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © Gregory Van Gansen / Photo News

Minister Verlinden: “Hogere basisdotatie politie zal niet volstaan om inflatiekosten te dekken”

De verhoging van de basisdotatie van de politiezones met 64 miljoen euro (8 pct), zoals voorzien in de laatste begrotingscontrole, zal niet volstaan om de hogere inflatiekosten te dekken. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) woensdag toegegeven in commissie in de Kamer. Ze verzekert een oplossing te zoeken, ondanks de wettelijke beperkingen.

3 reacties

 • Roger Poot

  2 maanden geleden
  We hebben vandaag in België meer politiemensen per 1000 inwoners dan de meeste EU landen. Een Mexicaans leger met te weinig voetvolk.
 • Guy Dupont

  2 maanden geleden
  Ha,ha, weer een vaudeville in Belgie (hoe kan het anders). En, een minister die een oplossing zal zoeken? Laat me niet lachen hé; Een minister die proactief is zou een betere oplossing zijn. Brandjes blussen is voor de brandweer! !!
 • Patrick Rasschaert

  2 maanden geleden
  Haar partijgenoot die zegt dat de minister verklaart dat zij een oplossing zal zoeken en dat zou moeten volstaan als antwoord. Zij belooft dat maar tussen beloven en doen is er een hemelsbreed verschil want ze is totaal onbekwaam.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Top openbaar ministerie vlijmscherp voor minister Annelies Verlinden (CD&V): "Veiligheid is niet gratis”

  Top openbaar ministerie vlijm­scherp voor minister Annelies Verlinden (CD&V): "Veiligheid is niet gratis”

  De top van het openbaar ministerie heeft zich dinsdag, in de commissie Justitie en de commissie Binnenlandse Zaken, vlijmscherp getoond voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). “Het is niet normaal dat de top van de magistratuur zo op de bedelstaf moet gaan”, zei Brussels procureur-generaal Johan Delmulle. Uit de mond van Ignacio de la Serna, voorzitter van het College van Procureurs-generaal, klonk het dan weer dat het onmogelijk was gebleken de minister te ontmoeten.