Enkele Franstalige cultuurorganisaties hebben minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gedagvaard voor de rechtbank van eerste aanleg van Brussel.
Volledig scherm
Enkele Franstalige cultuurorganisaties hebben minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gedagvaard voor de rechtbank van eerste aanleg van Brussel. © REUTERS

Minister Verlinden gedagvaard door cultuurorganisaties, beroep bij Raad van State tegen sluiting culturele sector ingediend

Verschillende Franstalige organisaties spannen maandag een kort geding aan tegen de Belgische staat vanwege de sluiting van de cinema’s, theaters en concertzalen. Dat bericht de krant ‘Le Soir’ en wordt bevestigd door advocaat Jacques Englebert. Per vastgestelde inbreuk eisen ze dwangsommen van 100.000 euro. Eerder werd al een procedure bij de Raad van State aangekondigd tegen de sluiting van de culturele sector, het beroep werd maandagmiddag formeel ingediend.

2 reacties

  • Willy van craen

    1 jaar geleden
    Best dat ze de top van de regering opsluiten zodat er maatregelen kunnen beslist worden tot verplicht vacinatie. Hierdoor zou het dagelijks aantal doden van 35/dag naar misschien 2 gaan. Uitstellen is bij de top de leuze.
  • Hugo Verlot

    1 jaar geleden
    Stop vergoeding aan deze sector.