Enkele Franstalige cultuurorganisaties hebben minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gedagvaard voor de rechtbank van eerste aanleg van Brussel.
Volledig scherm
Enkele Franstalige cultuurorganisaties hebben minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gedagvaard voor de rechtbank van eerste aanleg van Brussel. © REUTERS

Minister Verlinden gedagvaard door cultuurorganisaties, beroep bij Raad van State tegen sluiting culturele sector ingediend

Verschillende Franstalige organisaties spannen maandag een kort geding aan tegen de Belgische staat vanwege de sluiting van de cinema’s, theaters en concertzalen. Dat bericht de krant ‘Le Soir’ en wordt bevestigd door advocaat Jacques Englebert. Per vastgestelde inbreuk eisen ze dwangsommen van 100.000 euro. Eerder werd al een procedure bij de Raad van State aangekondigd tegen de sluiting van de culturele sector, het beroep werd maandagmiddag formeel ingediend.

2 reacties

 • Willy van craen

  5 maanden geleden
  Best dat ze de top van de regering opsluiten zodat er maatregelen kunnen beslist worden tot verplicht vacinatie. Hierdoor zou het dagelijks aantal doden van 35/dag naar misschien 2 gaan. Uitstellen is bij de top de leuze.
 • Hugo Verlot

  5 maanden geleden
  Stop vergoeding aan deze sector.
 1. De Croo over maatregelen cultuursector: “We hopen dat het van heel korte duur is”

  De Croo over maatrege­len cultuursec­tor: “We hopen dat het van heel korte duur is”

  De beslissing van het Overlegcomité om de cultuursector te sluiten in een poging om de verdere oprukking van de omikronvariant tegen te gaan, doet nog steeds veel stof opwaaien. Tijdens een bezoek aan een vrijwilligersorganisatie voor kansarmen in Gent, liet premier De Croo (Open Vld) vrijdag weten dat hij bereid is om begin januari te bekijken of de sluiting van de cultuursector nog nodig is. Dat meldt VTM NIEUWS.