Een agent in een volgelopen Ter Kamerenbos in Brussel.
Volledig scherm
Een agent in een volgelopen Ter Kamerenbos in Brussel. © BELGA

Minister Verlinden gaat in beroep tegen vonnis: “Huidige coronamaatregelen blijven van toepassing”

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft geoordeeld dat de wettelijk basis waarop alle coronamaatregelen steunen niet volstaat. Ze heeft de Belgische overheid gevraagd om binnen de dertig dagen alle coronamaatregelen in te trekken, op straffe van een dwangsom van 5.000 euro per dag vertraging, of een duidelijkere juridische basis te voorzien. Dat bevestigt meester Audrey Lackner. Zij treedt in deze zaak op voor de Liga voor Mensenrechten en de Franstalige Mensenrechtenliga. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaat in beroep tegen het vonnis, zo deelt ze vanavond mee.

95 reacties

 • Jan Van de Velde

  3 maanden geleden
  Parlementairen die al jarenlang zeuren over democratie maar niet blijken te weten dat zij zelf initiatiefrecht hebben om een wetsvoorstel in te dienen, miskennen de grondwet en moeten tot onmiddellijk ontslag worden gedwongen. Een rechter die niet weet dat het langer dan 30 dagen duurt om een wet voor te bereiden en goed te keuren, bemoeit zich met zaken waar hij geen verstand van heeft. Hij heeft ook geen bevelen te geven aan de wetgever of aan de regering en dat staat ook in de grondwet..
 • Anne Bruers

  3 maanden geleden
  Dat gaat mooi worden....als ministers al niet weten wat ze wel of niet mogen doen, laat staan hun zwaar overbetaalde job uit te voeren zonder rechtsgeldige wetten te overtreden, dan zijn we echt goed bezig. Dat onze regering nu nog niet gevallen is.
 • Dirk Willems

  3 maanden geleden
  Het wordt dringend tijd dat deze VIVALDI prutsers hun daden gestopt worden. Het is nu overduidelijk waarom ze niet verkozen werden door de burgers. Ze zijn onbekwaam om een land te besturen . Enkel eigenbelang , hun postjes veilig stellen en zo lang mogelijk zoveel mogelijk geld meegraaien is hun enigste bekommernis.
 • Fanny Konings

  3 maanden geleden
  Slechts een formaliteits foutje, herformuleren dus. Een arbeidsovereenkomst is soms heel duidelijk en toch worden ernstige aantijgingen in de doofpot verstopt voor sommigen, en wordt er aan de slachtoffers discretie gevraagd,daders worden meer en meer beschermd
 • Ward Berden

  3 maanden geleden
  Een Ministerieel besluit komt van één persoon, niet vanuit het parlement. Als 1 persoon een wet kan opleggen die ingaat tegen de vrijheden gestippuleerd in de grondwet, spreekt men van een dictatuur. Sommigen spreken dat dan nog goed ook?