Gisteren raakten drie agenten gewond bij een coronacontrole in Elsene.
Volledig scherm
Gisteren raakten drie agenten gewond bij een coronacontrole in Elsene. © rv

Minister Verlinden benadrukt streven naar nultolerantie voor geweld tegen politie: “Dit is onaanvaardbaar”

Het incident waarbij zaterdag drie agenten gewond raakten bij een coronacontrole in Elsene, roept veel verontwaardiging op. Zo pleiten verschillende politici voor een strengere aanpak voor geweld tegen de politie. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) noemt het incident “onaanvaardbaar” en verwijst naar de beleidsverklaring Binnenlandse Zaken waarin “staat dat we streven naar een nultolerantie voor geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners”.

45 reacties

 • Olivier Magnus

  7 maanden geleden
  Waar zijn de betogers nu van BLM. Als je - terecht - betoogt tegen racisme mag er ook een signaal gegeven tegen dit politiegeweld maar ja valt niet onder de politiek correcte noemer. 2 maten 2 gewichten.
 • freddy cardoen

  7 maanden geleden
  Weer dezelfde loze belofte van de regering . Hoe lang is er al geweld tegen politie en andere hulpverleners . En wat baat het van meer agenten in te zetten als de geweldplegers al buiten staan voor het papierwerk in orde is .
 • Wim Dhondt

  7 maanden geleden
  Chapeau voor de omstaanders die tussenbeide kwamen. Chapeau voor de agenten, justitie schaam jullie!Waar blijft 0 tolerantie? Bewijzen zijn er. Stel dan een voorbeeld.
 • ERIC VAN DEN EEDE

  7 maanden geleden
  Van Quickenborne gaat eerst zien of er strafbare feiten zijn gepleegd en dan optreden ..... streng optreden.
 • Jacques Pauwels

  7 maanden geleden
  Zoals altijd,na soortgelijke incidenten, heel veel blablabla van de politiek, maar in praktijk geen harde aanpak/maatregelen, het wordt ook dringend tijd,dat justitie opgeruimd wordt, en vervangen wordt door efficiënte rechters.
 1. Agenten geschopt en geslagen terwijl ze man proberen arresteren tijdens coronacontrole in Elsene: verdachten vrijgelaten
  Elsene

  Agenten geschopt en geslagen terwijl ze man proberen arresteren tijdens coronacon­tro­le in Elsene: verdachten vrijgela­ten

  In de Brusselse gemeente Elsene zijn zaterdagnamiddag drie agenten van de Brusselse lokale politie gewond geraakt bij een coronacontrole. Dat meldt de Brusselse politie. De agenten probeerden een man op te pakken voor een identiteitscontrole, maar werden aangevallen door omstaanders. Bij het incident werden uiteindelijk drie personen opgepakt. Zij werden vrijgelaten na verhoor.