Annelies Verlinden bij VTM NIEUWS
Volledig scherm
Annelies Verlinden bij VTM NIEUWS © rv

Minister Verlinden beantwoordt al uw vragen over de paaspauze: “Nu besmettingen de kop indrukken om eind april te kunnen versoepelen”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was vanavond studiogast bij VTM NIEUWS. Ze kwam er vragen beantwoorden over de nieuwe regels van de paaspauze: de regels voor de winkels, de controles op de kleinere buitenbubbel, controles in de paasvakantie en meer. 

12 reacties

 • Gino SINNESAEL

  10 maanden geleden
  Denkt Vivaldi nu echt dat ze met deze halfslachtige pampermaatregeltjes, vol met uitzonderingen, het virus gaan stoppen? Serieus?
 • Ferdinand Nuyts

  10 maanden geleden
  Ronny Biesen Pandemiewet? Enkel als in die wet ook staat dat politici die klungelen of falen onmiddellijk ontslagen worden met verlies van alle rechten, lonen, voordelen en pensioen!!
 • Sam Bedfort

  10 maanden geleden
  Ik heb een vraagje. Waarom pakken jullie de betogingen en carnavalstoeten niet aan? Waarom pakken jullie de broeihaarden niet aan? Waarom wachten jullie totdat het over gans het land verspreid is? Is dat om ons nogmaals te kunnen opsluiten?
 • Marcel Desmet

  10 maanden geleden
  er is slechts 1 oplossing, de regering afzetten, liegende virologen tijdelijk opsluiten en opnieuw beginnen met serieuze mensen. Deze prutsers houden ons gerust nog een jaar aan het lijntje zonder dat ze weten wat ze doen. In de media komen is het enige wat hen geil maakt.
 • Gerard Braeckmans

  10 maanden geleden
  Deze uitspraak is al enkele keren gezegd geweest. Het is een herhaling, meer niet.
 1. Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziektebriefjes en attesten tijdens omikrongolf

  Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziekte­brief­jes en attesten tijdens omikron­golf

  Veel werknemers die door een coronabesmetting moeten thuisblijven, weten niet welk attest ze precies nodig hebben. Maar liefst veertig procent dient bij de werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Dat blijkt uit een recente bevraging van ondernemersnetwerk Unizo. Wat is het verschil tussen een traditioneel ziektebriefje en een quarantaineattest? Wanneer heb je zo’n attest nodig? En moet je hiervoor naar de huisarts? Wij maken een overzicht.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.