BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Minister Vandenbroucke wil verplichte prik voor zorgpersoneel, Margot Cloet: “Zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn in de zorg”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zal voorstellen om een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in te voeren. Dat heeft hij vanavond gezegd in het Canvas-programma “Terzake”. “Ik zal uitdrukkelijk in de federale regering en aan de collega’s in de gewesten voorstellen dat we vaccinatie verplicht maken voor mensen die actief zijn in de zorg”, stelde hij.

  1. Dakloze slachtoffers van overstromingen kunnen tweede installatiepremie krijgen, Chaudfontaine plaatst dertig modulaire noodwoningen

    Dakloze slachtof­fers van overstro­min­gen kunnen tweede installa­tie­pre­mie krijgen, Chaudfon­tai­ne plaatst dertig modulaire noodwonin­gen

    Wie door de overstromingen van de afgelopen zomer dakloos is geworden, kan in bepaalde gevallen een tweede installatiepremie krijgen, een premie waarmee (gewezen) daklozen hun nieuwe woning kunnen inrichten. De gemeente Chaudfontaine heeft vrijdag ook enkele modulaire noodwoningen geïnstalleerd om slachtoffers in onder te brengen tot ze opnieuw naar hun getroffen woning kunnen. “De woningen zijn uitgerust met een keukentje en een douche, zodat de mensen in goede omstandigheden kunnen worden ondergebracht”, zegt burgemeester Daniel Bacquelaine (MR).