Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © BELGA

Minister Vandenbroucke waarschuwt: “Corona is nog niet voorbij”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat snel werk wordt gemaakt van een wettelijk kader voor het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST), indien de geplande discussie in het Overlegcomité zou uitwijzen dat het in de toekomst nog nuttig zou kunnen zijn. Dat heeft de minister dinsdag verklaard in de Kamer. Hij benadrukte dat de corona-epidemie nog niet voorbij is en dat het niet uitgesloten is dat we na de zomer opnieuw in zwaar weer terecht zullen komen.

159 reacties

 • Johan Janssen

  3 maanden geleden
  Ik zou mij kapot lachen als ze de ballen hebben om de barometer te volgen en het voor de zomer al prijs zou zijn. Alle massa feestjes terug op slot. Hoe zalig zou dat niet zijn. Het liefst zou ik hebben dat corona weg was maar met het gezond verstand denk ik het niet. De barometer was voor duidelijkheid en nu ben ik echt benieuwd of ze hem gaan toepassen. Wat zou moeten natuurlijk want daar dient hij voor. Eindelijk duidelijkheid was het gezegde bij mijn weten. Vol verwachting klopt mijn hart.
 • Bruno willems

  3 maanden geleden
  Kan het weten mijn zoon is al 2 jaar super voorzichtig heeft het toch opgelopen is gisteren opgenomen met besmetting op de hartspier
 • Jean Donny

  3 maanden geleden
  Wat VDB zegt weten we allemaal ondertussen, wat gaan we er aan doen? Verder feesten of toch wat voorzichtigheid inbouwen?
 • Romain Nolf

  3 maanden geleden
  Dat weten wij ook ! Want ik heb het zondag gevangen ! Moet thuis blijven tot maandag .
 • Jan peeters

  3 maanden geleden
  Natuurlijk krijg je hieronder weer al die onzin te lezen tot ze bij ons in het ziekenhuis terecht komen en dan moeten ze de grootste zorg hebben. Vandaag zijn het weer jongere mensen die binnen komen met serieuze klachten en plots piepen ze da anders, soms letterlijk. En dan dat gezaag over het rijk der vrijheid, misschien eens naar Rusland of Oekraïne gaan, dan weten jullie wat vrijheid echt betekent, net een hoop kleuters die hun snoepje is afgenomen.Vandenbroucke is een minister die werkt.
 1. INTERVIEW. Iedereen raakt vroeg of laat besmet met corona. Waarom zouden we nog voorzichtig zijn? Experts leggen uit
  PREMIUM

  INTERVIEW. Iedereen raakt vroeg of laat besmet met corona. Waarom zouden we nog voorzich­tig zijn? Experts leggen uit

  Het aantal coronabesmettingen, ziekenhuisopnames én overlijdens nemen weer toe. Wordt het geen tijd dat we opnieuw iets voorzichtiger worden om onszelf te beschermen? Of mogen we net alle voorzorgsmaatregelen laten vallen, omdat “op termijn toch iedereen geïnfecteerd zal raken”? We vroegen het aan virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst. Het antwoord blijkt niet zo eenvoudig te zijn.
 2. Uitlatingen Catherine Moureaux (PS) schieten bij MR in verkeerde keelgat: “Onverantwoordelijk en absurd”
  42

  Uitlatin­gen Catherine Moureaux (PS) schieten bij MR in verkeerde keelgat: “Onverant­woor­de­lijk en absurd”

  De burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux (PS), stelt dat het toenemende aantal schietpartijen “niet specifiek” is voor haar gemeente en dat er geen wetteloosheid heerst. Zij wijst daarentegen met een beschuldigende vinger naar de rijken van Brussel: “Zij houden de mooie plekken voor zich en delen ze zeker niet.” Het zijn uitspraken die de MR doen steigeren.