Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. © GoPlay

Minister Vandenbroucke: “Verplichte vaccinatie van zorgpersoneel tegen 2022"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat er een verplichte vaccinatie komt van het zorgpersoneel. Dat heeft hij gezegd in het programma ‘De Cooke & Verhulst Show’. Het is mogelijk dat er nog voor 2022 een wet goedgekeurd wordt die dat mogelijk maakt. 

73 reacties

 • Melissa Vanroy

  1 jaar geleden
  Ze willen iedereen aan het vacineren. Eerst zeggen ze -> 70% gevaccineerd -> groepsimmuniteit. Dan weer hoger. Dan zetten ze een leeftijdgrens op het jhonson en astrazenica vaccin. Meer gevaccineerde in het ziekenhuis dan ongevaccineerde, . Astrazenica en jhonson werken na 6 maanden maar voor 13%. Cyclus bijwerkingen, heel veel andere klachten. Begin u maar als gewone burger te vaccineren als je dit hoort. Het is toch logisch dat bepaalde mensen er niet voor staan te springen.
 • Melissa Vanroy

  1 jaar geleden
  Wij moeten leren leven met corona. Gevaccineerd of niet. Maar iedereen is constant uit op vrijheid! Ik ga ook eens weg. Maar kijk wel altijd of het druk is. Kan ik geen voldoende afstand nemen, keer ik gewoon terug. .ernstige bijwerken, zijn zelden. Jij moest die 1 er maar zijn. Er is zoveel meer als corona alleen!! Maar het leven nu is enkel corona of dat nu echt het enige is.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Er zijn per week 168 uren in te vullen..genoeg voor 4,2 vaste werknemers an 40u week...hoe ga je dat opvangen als er 1 wegvalt en de rest dus 56 uren moet werken...dan valt de 2e uit door overwerkt en zo word het probleem enkel maar groter...proficiat aan alle verplichters wqnt dan is binnen de 6 maanden het eerst wzc GESLOTEN en mogen jullie zelf voor de oudjes instaan....mantelzorg iemand???? Maar niet gevreesd, de nva gaat dat oplossen: gepensioneerden gaan dat opvullen, met de rollator!!!!
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Rechter tegen beklagde: en waarom heeft u meneer die duidelijk ik nood was niet geholpen? Beklaagde: wel edelachtbare, ik ben dokter maar wegens wappie MAG ik meneer niet helpen, anders zou ik meneer "aangevallen hebben let een dodelijk biologisch wapen"
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Nu is er 100% personeel, als daarvan 10% zegt zoek het maar uit, wie gaat dan oma en opa verzorgen, want wees maar zeker datvoik studenten gaan afhaken...en zo speel je OOK met de zorg van die mensen of gaan we de "oudjes moeten voor oudjes" zorg inrichten...ahja want nva overweegt het al he om ze opnieuw op te roepen...en hoe zit het dan met de andere kant van de weegschaal: de kinderen die geboren mieten worden? Ga je die ook terugduwen met als reden "personeelstekort"...