Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. © GoPlay

Minister Vandenbroucke: “Verplichte vaccinatie van zorgpersoneel tegen 2022"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat er een verplichte vaccinatie komt van het zorgpersoneel. Dat heeft hij gezegd in het programma ‘De Cooke & Verhulst Show’. Het is mogelijk dat er nog voor 2022 een wet goedgekeurd wordt die dat mogelijk maakt. 

65 reacties

 • Fred DERONNE FREDDY

  1 dag geleden
  Vergeet ook de mensen in opleiding verpleegkunde, geneeskunde ea niet te vaccineren. Geen Covid pas = geen stage toegelaten.
 • eduard janssens

  2 dagen geleden
  Beste Sam Bedford , een niet gevaccineerde van de zorgsector komt bij niet in of raakt mij niet aan .De verplichte vaccinatie voor het verplegend personeel moet er nu komen en niet in 22 die moet er nu komen
 • Ghislain Van Campenhoudt

  2 dagen geleden
  Zijn het de vakbonden die alles in ons land beslissen ? Iedereen die in de zorg werkt MOET gevaccineerd worden ! Dit is levensnoodzakelijk. Wie niet wil moet er de gevolgen van dragen. Eigen schuld, dikke bult. Financiële sancties zijn het enige dat zal helpen. Nu doen niet wachten tot 2022 ! We zijn al bijna 2 jaar te laat.
 • Holsbeek Pascale

  2 dagen geleden
  Dan zijn er binnenkort geen meer zoals in Frankrijk
 • Hendrik Appers

  3 weken geleden
  Vind dat mensen die met kinderen werken bv schoolse en naschoolse opvang zich oon moeten inentenen niet met deze kinderen hun gezondheid spelen
 1. Regering zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 jaar bij Europese verkiezingen
  61

  Regering zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 jaar bij Europese verkiezin­gen

  Bij de Europese verkiezingen van 2024 zullen jongeren vanaf 16 jaar kunnen gaan stemmen. Die afspraak stond al in het federale regeerakkoord en de ministerraad heeft donderdag het licht op groen gezet, zo meldt Groen, dat mee aan de kar heeft getrokken voor de hervorming. Eens het parlement de wijziging heeft goedgekeurd, zullen naar schatting 270.000 jongeren tussen 16 en 18 jaar mee kunnen stemmen voor de Europese verkiezingen.