Volledig scherm
© Dieter Nijs/AP

Minister Vandenbroucke roept op om vandaag niet te winkelen na grote drukte op zaterdag: “Doe het niet. Het is gevaarlijk”

Het was zaterdag koppen lopen in enkele grote winkelstraten in Antwerpen en Brussel, en ook ketens als Dreamland, Action en Ikea zagen ongezien lange wachtrijen voor hun deuren opduiken. Maandag gaat ons land voor de tweede keer in lockdown en dat vooruitzicht lokte blijkbaar nog snel een hele hoop kooplustigen. “Niet slim”, reageerden viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs. En ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is die mening toegedaan. Hij roept iedereen dan ook op om vandaag thuis te blijven, als er onder meer in Antwerpen een koopzondag is. “Doe het niet. Het is gevaarlijk”, zegt hij.

262 reacties

 • peter maas

  3 maanden geleden
  Maar verplicht worden om te komen werken is dan weer veilig of wat?
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
   Belgen zijn als klein kinderen verbied je iets dan gaan ze t zeker doen
 • Erik Capoen

  3 maanden geleden
  Ik zelf woon als Belg in Oostenrijk en lees geregeld nog de Belgische berichtgeving, er is overal Corona, dat de meeste mensen snel nog iets willen kopen begrijp ik nu helemaal niet meer, waar zit dat gezond verstand eigenlijk nog aan de toppen van hun tenen? Maar zeker niet in hunne kop!
 • PAUL WILS

  3 maanden geleden
  De grote schuldigen zijn de politici, zij hadden onmiddelijk alles op slot moeten doen in plaats van dit nog 3 dagen te rekken, dit is nu een mooi voorbeeld van hoe de bevolking naar de politiek luisterd, nul, niks ikke en de rest kan stikken.
 • Pol Van Gils

  3 maanden geleden
  Gebedshuizen mogen toch ook open blijven, daar schuiven ze ook zo aan maar dat mag blijkbaar. Daar wordt men niet ziek van, enkel dat wij gaan winkelen.
 1. Bart Tommelein (Open Vld) over debacle met zonnepanelen: “Ik ben niet trots dat dit nu gebeurt”

  Bart Tommelein (Open Vld) over debacle met zonnepane­len: “Ik ben niet trots dat dit nu gebeurt”

  Mensen die zonnepanelen op hun dak hebben gelegd, kregen vorige week slecht nieuws. Het Grondwettelijk Hof vernietigde de Vlaamse regeling rond de virtueel terugdraaiende teller van de digitale elektriciteitsmeter. In De Afspraak betreurde Bart Tommelein (Open Vld) dat de Vlaamse regering haar belofte over de terugdraaiende teller voor zonnepanelen niet heeft kunnen waarmaken: “Wij hebben hele goede bedoelingen gehad.”
 2. Professor Devroey ziet heil in hotelquarantaine voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Professor Devroey ziet heil in hotelqua­ran­tai­ne voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Volgens Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, is het sluiten van de grenzen momenteel de meest eenvoudige oplossing om nieuwe geïmporteerde gevallen van het coronavirus te vermijden. Bovendien zou het geen slecht idee zijn om in ons land een hotelquarantaine in te voeren voor burgers die hier besmet geraken met Covid-19. Dat zei hij maandagvanavond in Terzake.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt