Dieter Nijs/AP
Volledig scherm
© Dieter Nijs/AP

Minister Vandenbroucke roept op om vandaag niet te winkelen na grote drukte op zaterdag: “Doe het niet. Het is gevaarlijk”

Het was zaterdag koppen lopen in enkele grote winkelstraten in Antwerpen en Brussel, en ook ketens als Dreamland, Action en Ikea zagen ongezien lange wachtrijen voor hun deuren opduiken. Maandag gaat ons land voor de tweede keer in lockdown en dat vooruitzicht lokte blijkbaar nog snel een hele hoop kooplustigen. “Niet slim”, reageerden viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs. En ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) is die mening toegedaan. Hij roept iedereen dan ook op om vandaag thuis te blijven, als er onder meer in Antwerpen een koopzondag is. “Doe het niet. Het is gevaarlijk”, zegt hij.

262 reacties

 • peter maas

  2 jaar geleden
  Maar verplicht worden om te komen werken is dan weer veilig of wat?
 • nicole desseyn

  2 jaar geleden
   Belgen zijn als klein kinderen verbied je iets dan gaan ze t zeker doen
 • Erik Capoen

  2 jaar geleden
  Ik zelf woon als Belg in Oostenrijk en lees geregeld nog de Belgische berichtgeving, er is overal Corona, dat de meeste mensen snel nog iets willen kopen begrijp ik nu helemaal niet meer, waar zit dat gezond verstand eigenlijk nog aan de toppen van hun tenen? Maar zeker niet in hunne kop!
 • PAUL WILS

  2 jaar geleden
  De grote schuldigen zijn de politici, zij hadden onmiddelijk alles op slot moeten doen in plaats van dit nog 3 dagen te rekken, dit is nu een mooi voorbeeld van hoe de bevolking naar de politiek luisterd, nul, niks ikke en de rest kan stikken.
 • Pol Van Gils

  2 jaar geleden
  Gebedshuizen mogen toch ook open blijven, daar schuiven ze ook zo aan maar dat mag blijkbaar. Daar wordt men niet ziek van, enkel dat wij gaan winkelen.