Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke. © Photo News

Minister Vandenbroucke raadt aan contacten tot “zo weinig mogelijk” te beperken

Frank Vandenbroucke (sp.a), de nieuwe minister van Volksgezondheid, raadt iedereen aan zijn persoonlijke contacten buiten het gezin te beperken tot drie andere personen. Dat zei hij in een interview op de Franstalige zender RTL-TVi. Hij voegde eraan toe dat er voor het begin van volgende week geen nieuwe maatregel zal komen. In VTM Nieuws wou Vandenbroucke dat niet herhalen en hield hij het op “zo weinig mogelijk contacten”. 

138 reacties

 • Wendy Vandereyken

  1 jaar geleden
  Geert Jonckheere, dat is wat men in het begin gedaan heeft en toen zelfs langer dan 14 dagen. Een (totale) lockdown is slechts een tijdelijke oplossing en niet de oplossing voor de pandemie zelf. Bij een lockdown moet je na enkele weken toch weer gaan versoepelen. De enige manier om eruit te geraken is een vaccin, tot dan zullen we ermee moeten leven en besmettingen erbij nemen, of je nu wil of niet. Merlijn de tovenaar bestaat jammer genoeg niet.
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Vandenbroucke sluit gewoon aan bij alle andere politici die zoveel onduidelijke, steeds veranderende uitspraken doen. Beseffen die politici nu nog niet dat ze een hele populatie nog meer demotiveren ? Een hond heeft duidelijke richtlijnen nodig, maar mensen ook hoor. Ik begrijp mensen die er niks meer van willen weten, heel goed.
 • Aloïs Van Oers

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk duurt het nog wel een jaar voor deze crisis voorbij is.
 • Rita Bollaert

  1 jaar geleden
  Ik denk dat er veel problemen zijn in sommige winkels en bvb restaurants. Sommigen hebben keurig de middenrij met tafels en stoelen verwijderd, plaatsen alcoholgel aan voor- en achterdeur en bij de toiletten, verluchting door een raam of deur open te zetten. Anderen doen dit helemaal niet en er is enkel alcoholgel aan de ingang, geen verluchting, hebben een smalle doorgang in hun zaak en wat met de winter?? Controle is zeker aangeraden.
 • geert Jonckheere

  1 jaar geleden
  De enige manier om het virus de wind uit de zeilen te halen is 14 dagen totale lockdown. Geef de bevolking 1 week de tijd om zich voor te bereiden en dan 2 weken de zaak dicht. Vanaf dan overal mondmaskers verplicht. Zo moeilijk is dat! Geef duidelijkheid aan de bevolking!