Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke. © Photo News

Minister Vandenbroucke raadt aan contacten tot “zo weinig mogelijk” te beperken

Frank Vandenbroucke (sp.a), de nieuwe minister van Volksgezondheid, raadt iedereen aan zijn persoonlijke contacten buiten het gezin te beperken tot drie andere personen. Dat zei hij in een interview op de Franstalige zender RTL-TVi. Hij voegde eraan toe dat er voor het begin van volgende week geen nieuwe maatregel zal komen. In VTM Nieuws wou Vandenbroucke dat niet herhalen en hield hij het op “zo weinig mogelijk contacten”. 

138 reacties

 • Wendy Vandereyken

  1 jaar geleden
  Geert Jonckheere, dat is wat men in het begin gedaan heeft en toen zelfs langer dan 14 dagen. Een (totale) lockdown is slechts een tijdelijke oplossing en niet de oplossing voor de pandemie zelf. Bij een lockdown moet je na enkele weken toch weer gaan versoepelen. De enige manier om eruit te geraken is een vaccin, tot dan zullen we ermee moeten leven en besmettingen erbij nemen, of je nu wil of niet. Merlijn de tovenaar bestaat jammer genoeg niet.
 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Vandenbroucke sluit gewoon aan bij alle andere politici die zoveel onduidelijke, steeds veranderende uitspraken doen. Beseffen die politici nu nog niet dat ze een hele populatie nog meer demotiveren ? Een hond heeft duidelijke richtlijnen nodig, maar mensen ook hoor. Ik begrijp mensen die er niks meer van willen weten, heel goed.
 • Aloïs Van Oers

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk duurt het nog wel een jaar voor deze crisis voorbij is.
 • Rita Bollaert

  1 jaar geleden
  Ik denk dat er veel problemen zijn in sommige winkels en bvb restaurants. Sommigen hebben keurig de middenrij met tafels en stoelen verwijderd, plaatsen alcoholgel aan voor- en achterdeur en bij de toiletten, verluchting door een raam of deur open te zetten. Anderen doen dit helemaal niet en er is enkel alcoholgel aan de ingang, geen verluchting, hebben een smalle doorgang in hun zaak en wat met de winter?? Controle is zeker aangeraden.
 • geert Jonckheere

  1 jaar geleden
  De enige manier om het virus de wind uit de zeilen te halen is 14 dagen totale lockdown. Geef de bevolking 1 week de tijd om zich voor te bereiden en dan 2 weken de zaak dicht. Vanaf dan overal mondmaskers verplicht. Zo moeilijk is dat! Geef duidelijkheid aan de bevolking!
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. HET DEBAT. Mogen ongevaccineerden nog deelnemen aan het publieke leven?
  322

  HET DEBAT. Mogen ongevacci­neer­den nog deelnemen aan het publieke leven?

  Enkel gevaccineerde mensen zouden nog toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Een negatieve PCR-test voor niet-gevaccineerden en een herstelcertificaat na een besmetting zouden niet meer volstaan. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid”, aldus Rousseau. Wat denk jij? Zouden enkel nog gevaccineerden met een vaccinatiebewijs toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. CD&V heropent pensioendebat met “evenwichtiger plan”: extra voor wie langer werkt, minder voor wie vroeger stopt en ambtenarenpensioen niet langer taboe
  PREMIUM

  CD&V heropent pensioende­bat met “evenwich­ti­ger plan”: extra voor wie langer werkt, minder voor wie vroeger stopt en ambtenaren­pen­si­oen niet langer taboe

  Bijna een half jaar na het eerste voorstel van Pensioenminister Karine Lalieux (PS) wil CD&V de pensioendiscussie opnieuw leven inblazen met een eigen, “evenwichtiger” plan. Wat stellen ze voor? Een hoger pensioen voor wie langer doorwerkt na de wettelijke pensioenleeftijd, maar ook minder voor wie vroeger stopt - al wil CD&V rekening houden met de levensverwachting. Wie een zwaar beroep uitoefent, zou door vroeger te stoppen minder verliezen. En in tegenstelling tot Lalieux neemt de partij ook de ambtenaren onder de loep.