Minister Vandenbroucke neemt flinke bocht: verplichte vaccinatie voor iedereen ligt plots wel op tafel

Dat federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) een verplichte vaccinatie tegen het coronavirus voor de hele bevolking op tafel legt, is opmerkelijk te noemen. Eerder wuifde de minister meermaals die optie weg.

182 reacties

 • Eric Roeloffzen

  1 jaar geleden
  Over mijn lijk, voor mij GEEN corona bacillen!
 • Sylvain Helsen

  1 jaar geleden
  Je mag niet alle vaccins over dezelfde kam scheren! Er is een welbepaald vaccin dat begint met de letter a en eindigt met de letter a. Zeer pijnlijk verhaal! Dat is misschien wel een vaccin dat net zoveel waarde heeft als dat je er geen gehad hebt. In het beste geval! De VS was er radicaal tegen! Maar de EU wou er ondanks alles toch mee doorgaan! Dat is misschien nu wel een deel van het probleem waar we nu mee zitten. Vaccins helpen wel degelijk! Maar geef de mensen dan ook een degelijk vaccin.
 • johan vandeweghe

  1 jaar geleden
  in plaats van te zagen zou hij beter zijn miljoenen terug heven !
 • Sylvain Helsen

  1 jaar geleden
  Hebben jullie er al eens over nagedacht dat het misschien wel eens zo zou kunnen zijn dat het vaccin in sommige gevallen niet in voldoende mate functioneert omwille van het feit dat de desbetreffende persoon niet in voldoende mate anti-lichaampjes aanmaakt en daarom niet 2 maar wel 3 en misschien wel 4 vaccins nodig heeft. Daarom ook oproep aan de ministers van Volksgezondheid! Concentreer je vooral op die hoeveelheid anti-lichaampjes. Maak de bevolking hiervan bewust! Moet beter worden belicht!
 • Greta Van der Steen

  1 jaar geleden
  Kris Van Mechelen ,waarom de oudere weer opsluiten ,zij zijn het wel die aan hun laatste jaren bezig zijn .Zijn ze nog niet eenzaam genoeg geweest misschien ?En het zijn zonder dat ze er zelf iet aan kunnen doen de jongere die het meeste besmet zijn ,zodus neenee niks oudere opsluiten .
 1. Na tip aan Faroek: duikers zoeken in Damse Vaart naar wapen van Bende van Nijvel, maar moeten speurtocht voorlopig staken
  Play
  Damme

  Na tip aan Faroek: duikers zoeken in Damse Vaart naar wapen van Bende van Nijvel, maar moeten speurtocht voorlopig staken

  Politiespeurders en duikers van de civiele bescherming zijn in de Damse Vaart op zoek gegaan naar een wapen dat zou hebben toebehoord aan de Bende van Nijvel, maar hebben die zoektocht moeten staken wegens te lastige omstandigheden. Voorlopig hebben ze niets gevonden. Het onderzoek raakte in een stroomversnelling na een tip aan VTM-misdaadjournalist Faroek Özgünes. Het wapen zou indertijd door de latere eigenaar in het kanaal geworpen zijn.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.