Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © BELGA

Minister Vandenbroucke: “Mensen die zich niet laten vaccineren, mag je absoluut vrijheden ontzeggen”

Een coronavaccin verplichten voor de totale bevolking is volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet haalbaar. Maar iemand die zich niet wil laten vaccineren, mag je wel vrijheden ontzeggen. Dat heeft de minister gezegd in Terzake.

215 reacties

 • Luc Peeters

  1 maand geleden
  In Frankrijk zijn sedert het invoeren van de covidsafe-pas in de horeca al dubbel zo veel mensen gevaccineerd, dus het doel is ruimschoots bereikt. Waar wacht Vlaanderen dan nog op ?
 • Hafid Zouzaf

  1 maand geleden
  Ik lees hier heel veel reacties van mensen. Als je net zoals ik ook gevaccineerd bent, moet je niet verwachten dat je geen corrona meer kan krijgen. De kans op een ziekenhuis opname is echter kleiner. Je kan dus nog steeds besmet geraken en andere besmetten. Dat enkel de niet gevaccineerde zo van hun vrijheid worden beroofd is niet goed te praten, want als deze groep bv gezond en wel is mogen zij niet binnen, iemand die gevaccineerd is en toch corona heeft kan wel binnen en de rest besmetten...
 • eli bosch

  1 maand geleden
  Maar ze mogen wel nog massaal heen en weer vliegen naar hun thuislanden, dat mag gelukkig nog wel.
 • Sylvain Helsen

  1 maand geleden
  Je niet laten vaccineren komt erop neer dat je te allen tijde doodleuk deel wenst te blijven uitmaken van de kweekvijver voor de aanmaak van nieuwe varianten van het coronavirus. Waarom komen de zwaarste varianten overigens vooral uit landen zoals India en Brazilië? Omdat deze landen reusachtige kweekvijvers zijn voor ongewenste varianten! Men zit er te kort op elkaar en men is niet gevaccineerd! Wat dat betreft zijn Antwerpen en Brussel het India en Brazilië van Europa.
 • Sylvain Helsen

  1 maand geleden
  Het probleem met niet-gevaccineerden is met name gelegen in het feit dat ze andere niet-gevaccineerden gaan besmetten en dat ze dan vervolgens samen zoveel capaciteit van de ziekenhuizen gaan wegnemen dat er als gevolg daarvan mensen die wel gevaccineerd zijn eindeloos moeten wachten op hun beurt tot het moment gekomen is dat die niet-gevaccineerden het ziekenhuis kunnen verlaten. Maar dat moment lijkt maar nooit te komen! Want die niet-gevaccineerden kapen de ziekenhuisbedden voor je neus weg!