Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke © Photo News

Minister Vandenbroucke heeft nog huiswerk voor EMA: “Grondige analyse nodig over welk vaccin het beste is voor de verschillende leeftijdsgroepen”

Ons land gaat een maand lang het coronavaccin van AstraZeneca alleen nog toedienen aan mensen vanaf 56 jaar, omdat het in uiterst zeldzame gevallen kan leiden tot bloedklonters. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft de beslissing amper impact op de vaccinatiecampagne, maar hij heeft wel nog vragen voor het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA.

151 reacties

 • Lydia Appelmans

  1 week geleden
  omdat de componenten van het vaccin het immuunsysteem verzwakken en er steeds nieuwe mutaties zullen komen, waar je dan niet meer tegen kan vechten
 • karel dillen

  1 week geleden
  Ja Lucien Peeters hoe zeggen ze dat ook weer : eigen kind schoon kind. Wat ze zelf doen, doen we niet beter alleen duurder
 • Gino Denil

  1 week geleden
  Er zijn er van 50 die er 70 uitzien. Krijgen die dan AZ. En omgekeerd, die een ander vaccin. Want dan klopt die biologische leeftijd toch niet met de werkelijke leeftijd.
 • eliot tiberius

  2 weken geleden
  En grondige analyse van het blunderboek , sorry de blunder-encyclopie van de betrokken ministers en zogenaamde experten, die rapper van mening veranderen dan een turbine ware meer aangewezen.
 • Herman convents

  2 weken geleden
  Geen astra zenica meer .
 1. Vaccinatietempo deze en volgende week in tijdelijke dip: slechts iets meer dan 200.000 spuitjes per week
  79

  Vaccinatie­tem­po deze en volgende week in tijdelijke dip: slechts iets meer dan 200.000 spuitjes per week

  Het vaccinatietempo in Vlaanderen en de andere regio’s gaat deze en volgende week iets lager, na de "paasversnelling" van de voorbije weken. Tegelijk zou over enkele dagen wel al zeven op de tien 65-plussers ingeënt moeten zijn. Het Overlegcomité had onder meer die drempel naar voren geschoven als voorwaarde om het buitenplan te activeren. Daarnaast krijgen ook de eerste mensen onder de 65 met onderliggende aandoeningen een eerste dosis.
 2. België dient AstraZeneca-vaccin komende maand enkel nog toe aan 56-plussers, voorlopig weinig impact op campagne

  België dient AstraZene­ca-vac­cin komende maand enkel nog toe aan 56-plus­sers, voorlopig weinig impact op campagne

  Ons land zal de komende vier weken het AstraZeneca-vaccin enkel nog toedienen aan mensen van 56 jaar of ouder. Wie 55 jaar of jonger is, zal een ander vaccin krijgen, in de praktijk dat van Pfizer, Moderna of Johnson & Johnson. De beslissing heeft voorlopig enkel gevolgen voor de risicopatiënten en mensen op de reservelijst jonger dan 56 jaar, aangezien voor de rest op dit moment enkel ouderen aan de beurt zijn. Een eventuele volledige stop zou veel meer gevolgen en vertraging van de campagne hebben.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League