Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke © Photo News

Minister Vandenbroucke heeft nog huiswerk voor EMA: “Grondige analyse nodig over welk vaccin het beste is voor de verschillende leeftijdsgroepen”

Ons land gaat een maand lang het coronavaccin van AstraZeneca alleen nog toedienen aan mensen vanaf 56 jaar, omdat het in uiterst zeldzame gevallen kan leiden tot bloedklonters. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft de beslissing amper impact op de vaccinatiecampagne, maar hij heeft wel nog vragen voor het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA.

151 reacties

 • Lydia Appelmans

  6 dagen geleden
  omdat de componenten van het vaccin het immuunsysteem verzwakken en er steeds nieuwe mutaties zullen komen, waar je dan niet meer tegen kan vechten
 • karel dillen

  6 dagen geleden
  Ja Lucien Peeters hoe zeggen ze dat ook weer : eigen kind schoon kind. Wat ze zelf doen, doen we niet beter alleen duurder
 • Gino Denil

  7 dagen geleden
  Er zijn er van 50 die er 70 uitzien. Krijgen die dan AZ. En omgekeerd, die een ander vaccin. Want dan klopt die biologische leeftijd toch niet met de werkelijke leeftijd.
 • eliot tiberius

  7 dagen geleden
  En grondige analyse van het blunderboek , sorry de blunder-encyclopie van de betrokken ministers en zogenaamde experten, die rapper van mening veranderen dan een turbine ware meer aangewezen.
 • Herman convents

  7 dagen geleden
  Geen astra zenica meer .
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken