Minister Vandenbroucke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in VTM NIEUWS benadrukt dat de coronacijfers stijgen en dat er onmiddellijk in actie moet worden geschoten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept daarom morgen het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Een nieuwe lockdown moeten we niet vrezen, maar Vandenbroucke pleit wel al voor een uitbreiding van het Covid Safe Ticket voor evenementen, en dan vooral voor evenementen die binnen plaatsvinden. “Wie een vaccinatiepas heeft, zal een gemakkelijker leven kunnen leiden.” Hij raadt ook iedereen aan nu al het mondmasker opnieuw te dragen in bepaalde situaties.

175 reacties

 • dirk liekens

  1 maand geleden
  CZT werkt niet ,heeft teveel gaten ,maar terug alles verstrengen indien nodig zoals kan toch geen probleem zijn. Verder verplicht de vaccinaties in de zorg en geeft iedereen een derde prik die dat wil. Grootste flater was alweer alles versoepelen ,neem de nodige maatregelen en hou die vol ,men had niet mogen versoepelen maar had de maatregelen moeten aanhouden voor de rest van het jaar.
 • stefaan bogaerts

  1 maand geleden
  Zijn juist terug uit Zuid-Frankrijk en Griekenland , landen waar het leven zich grotendeels buiten afspeeld , zeker de horeca. Wat ons opviel was dat je er overal een vaccinatiebewijs moest voorleggen om op restaurant/café te gaan ( in Frankrijk voor binnen en buiten en in Griekenland alleen voor binnen ) en dat niemand daar een probleem van maakte . En hier in België waar het sociale leven zich al een tijdje vooral binnen afspeeld , men dit niet durft verplichten .
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Waarom durft Vivaldi de vaccinatie van het corona-vaccin niet te verplichten, net zoals dat al het geval is voor het polio-vaccin? Dan hoeven ze de niet-gevaccineerden niet meer openlijk te schofferen, en zal hun beleid inzake corona gemakkelijker te monitoren zijn. Of is het datgene ze juist niet willen?
 • Luc Vankeirsbilck

  1 maand geleden
  Stop met zagen over covid zorg er eerst en vooral voor dat iedereen ingent is en degene die níet willen ingent worden direct in een strenge quarantaine plaatsen desnoods in een gesloten centrum
 • guido van der heyden

  1 maand geleden
  doe wat moet wil wat je doet ik mag moet niets en zorg voor mij zelf
 1. Kamer keurt vijfde begrotingsaanpassing van dit jaar goed

  Kamer keurt vijfde begrotings­aan­pas­sing van dit jaar goed

  De plenaire Kamer heeft het licht op groen gezet voor een aanpassing aan de begroting van 2021. In normale tijden keurt de regering een begroting goed en moet er tijdens een controle meestal één bijsturing gebeuren. In 2021 waren dat er echter al vijf, en dat heeft vooral te maken met de coronapandemie. “Corona blijft de begroting overhoopgooien, zowel qua cijfers als qua tempo. Ik vind het belangrijk dat de cijfers blijven aansluiten bij de realiteit. De burger en het parlement verdienen die transparantie”, aldus staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).
 2. Statisticus UGent: “Besmettingscijfers in Vlaanderen over top heen, daling op intensieve volgt pas later”

  Statisti­cus UGent: “Besmet­tings­cij­fers in Vlaanderen over top heen, daling op intensieve volgt pas later”

  Terwijl de coronabesmettingen in andere regio’s nog gestaag toenemen, zijn ze in Vlaanderen “over de top heen”, net als de hospitalisaties. Dat zegt datawetenschapper aan de UGent, Bart Mesuere, op Twitter. Mesuere volgt de coronapandemie al van in het begin op en tweet geregeld over de cijfers. Ook volgens viroloog Steven Van Gucht van Sciensano lijken de coronacijfers voorlopig een piek te hebben bereikt, behalve dan wat de bezetting op intensieve betreft. Zijn GEMS-collega Marc Van Ranst vreest dan weer dat we voor een langere periode op een plateau zullen terechtkomen.