Minister Van Quickenborne over drama in Merksplas: “Zeggen dat onderzoeksrechter fout heeft gemaakt, is stap te ver”

Een contactverbod hield Peter V. (44) niet tegen om een gruwelijk bloedbad aan te richten in Merksplas. Het is een zaak die de samenleving beroert. Hoe is dit kunnen gebeuren en is de dader wel voldoende opgevolgd? VTM NIEUWS stelde de vragen aan Minister van Justitie en vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld).

140 reacties

 • Karel Van Biezen

  1 maand geleden
  Het is niet voor niets dat Europa België betreffende deze materie op de vingers heeft http://getikt.Er ontbreekt namelijk een "draaiboek" voor de rechters met verschillende criteria op basis waarvan men uitspraak doet. Dit draaiboek op basis van objectieve gegevens geeft inzicht in welke mate een persoon een risico vormt voor een (ex-) partner en in staat is deze geweld aan te doen of te vermoorden. Mocht dit er geweest zijn, dan was deze persoon als hoog risico aanzien en niet vrijgekomen.
 • Lode vleminckx

  1 maand geleden
  Gerecht maakt nooit fouten alleen af en toe een "vergissing" Helaas nogal veel.
 • Albert Hendrix

  1 maand geleden
  Rechters en ministers zouden moeten verantwoordelijk gesteld voor de blunders die ze maken. Een politieman of vrouw die verkeerd handelt moeten dat ook, wat zijn die hooggeplaatste meer dan een ander dit is een vorm van klasse discriminatie.En Quickske die redeneert zoals een kieken zonder kop ge moet eerst nadenken en dan uw mond opendoen en hij niet alleen er lopen er zo veel rond bij onze ministers.
 • Herman Van gyseghem

  1 maand geleden
  Ongelooflijk hoe hij faalt. Meisje word doodgereden door iemand onder invloed en 12 uur later loopt hij weeral rond nu dit weer en zo gaat dat maar door. En iedereen vind dat normaan wel ik niet
 • Eric Van de Perre

  1 maand geleden
  Iedere minister van justitie, en dit sedert decennia, wil op het einde van de legislatuur een mooi rapport komen voorleggen, dat onder hen bewind de criminaliteit gezakt is door zo weinig mogelijk gevangenen te hebben. En wat doen ze daarvoor? Juist ze laten ze vrij en zo is t natuurlijk gemakkelijk een mooi rapport te kunnen voorleggen. Pastoor Geens deed dit ook al.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.