Iraanse terrorist Assadi (links) en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (rechts)
Volledig scherm
Iraanse terrorist Assadi (links) en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (rechts) © DR, Photo News

Minister Van Quickenborne geeft geen garantie dat terrorist Assadi niet uitgeleverd wordt

Het verdrag met Iran was vandaag voer voor debat in de bevoegde Kamercommissie. Daarbij vielen heel wat kritische stemmen en bedenkingen te horen. Peter De Roover (N-VA) vreest voor opsluiting en uitlevering van Belgische toeristen. Verder kan minister Van Quickenborne (Open Vld) niet garanderen dat de Irandeal niet gebruikt zal worden voor de uitlevering van de Iraanse terrorist Assadi.

 1. Druk op spoedgevallen neemt fors toe: tot 20 procent meer patiënten dan voor corona
  3

  Druk op spoedgeval­len neemt fors toe: tot 20 procent meer patiënten dan voor corona

  De meeste spoedgevallendiensten in Vlaanderen zagen in de eerste helft van 2022 meer patiënten langskomen dan in dezelfde periode in 2019, dus voor de coronacrisis. Dat blijkt uit een rondvraag van VRT NWS bij ruim twintig Vlaamse ziekenhuizen. Als oorzaak wordt onder meer verwezen naar de overbelaste huisartsen, een vergrijzende bevolking en meer mentale klachten als gevolg van de coronapandemie.
 2. 1 op de 4 LGBTQ+-personen krijgt te maken met fysiek geweld: “Een verontrustend cijfer”
  Play

  1 op de 4 LG­BTQ+-personen krijgt te maken met fysiek geweld: “Een verontrus­tend cijfer”

  Woensdag start de Antwerp Pride, een groot feest dat nog tot zondag duurt om de LGBTQ+-gemeenschap te vieren. Maar wat betreft aanvaarding van holebi’s en transgender personen is er nog heel wat werk aan de winkel: dat blijkt uit een enquête die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws organiseerden bij 1.000 Vlamingen over de houding tegenover personen uit de LGBTQ+-gemeenschap (holebi’s, trans personen, queer mensen en anderen). We hebben het bijvoorbeeld moeilijker met twee mannen die hand in hand over straat lopen dan twee vrouwen, en geweld tegenover holebi’s is nog steeds schering en inslag.