Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Maskot

Minister van Peteghem: “Btw op fietsen verlagen zou geen voordeel voor klant opleveren”

Een btw-verlaging voor fietsen van 21 naar 6 procent zou de klant geen korting opleveren. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) in de Kamer verklaard. De reden? Producenten stemmen hun prijzen af met de buurlanden, waardoor de doelstelling — een prijsdaling — niet zou worden bereikt, aldus de minister.

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 1. Meer dan 35.000 meisjes en vrouwen in ons land worden besneden of lopen het risico besneden te worden

  Meer dan 35.000 meisjes en vrouwen in ons land worden besneden of lopen het risico besneden te worden

  In België zijn meer dan 35.000 vrouwen betrokken bij genitale verminking: ongeveer 3.000 vrouwen en meisjes zijn genitaal verminkt, 12.000 anderen riskeren verminkt te worden. Dat blijkt uit een studie naar vrouwelijke genitale verminking in opdracht van staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.