Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Kos

Minister van Mobiliteit wil verplicht alcoholslot in autocar en bus

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat alle nieuwe autocars een alcoholslot hebben. Voor bestaande voertuigen voorziet hij een periode van vijf jaar om zich in regel te stellen. 

13 reacties

 • Eric Vanovermeire

  3 jaar geleden
  Erg simpel te omzeilen mits het juiste toestelletje. Zomaar te koop op het internet voor wat wisselgeld. Gezond verstand daarentegen is blijkbaar nergens meer te koop...
 • JAN krommentak

  3 jaar geleden
  En vrachtwagens ? in een reportage Duitse tv ging men deze mensen opzoeken bij hun stopplaats op de autosnelweg zij gingen bijna allemaal de supermarkt binnen en kochten een fles( soms 2 ) sterke drank en iets om vlug te eten en morgens terug de baan op !!
 • Frankie Van Damme

  3 jaar geleden
  Ja, want er zijn al extreem veel ongelukken gebeurt met autocars doordat de chauffeurs dronken zijn. Hij vergeet dat de reizigers die extra onkosten ook mee betalen, we betalen al genoeg!
 • Chris Hinoul

  3 jaar geleden
  Dit is in Frankrijk al jaren zo, wel word vergeten welke miserie dit meebrengt als dit ding hapert of niet goed werkt. Dat men dan inderdaad alle vrachtwagens in Europa dit ook verplicht en voor mijn part zelfs in alle voertuigen welke zich op de openbare weg bevinden voor heel Europa.
 • Hans Plas

  3 jaar geleden
  Laatst stond ik op een parking langs de snelweg. 7 Polen heb ik ladderzat van en naar hun vrachtwagen zien gaan, strompelen en 1 daarvan is meters op handen en knieën gekropen. Hoe, in hemelsnaam, zijn die enkele uren daarna nuchter genoeg om te rijden?
 1. Vijfhonderdtal mensen betogen in Ter Kamerenbos tegen coronamaatregelen
  29

  Vijfhon­derd­tal mensen betogen in Ter Kamerenbos tegen coronamaat­re­ge­len

  Zo'n 500 mensen nemen vandaag in het Ter Kamerenbos deel aan de Worldwide Demonstration, een betoging tegen de geldende coronamaatregelen. In tientallen andere landen en steden over heel de wereld vinden vandaag gelijkaardige betogingen plaats. Volgens de betogers in het Ter Kamerenbos gaan de maatregelen die de verschillende Belgische overheden genomen hebben, in tegen de Grondwet en de fundamentele mensenrechten, en zijn ze overdreven en weinig zinvol in de strijd tegen de pandemie.
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser