Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Kos

Minister van Mobiliteit wil verplicht alcoholslot in autocar en bus

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat alle nieuwe autocars een alcoholslot hebben. Voor bestaande voertuigen voorziet hij een periode van vijf jaar om zich in regel te stellen. 

13 reacties

 • Eric Vanovermeire

  3 jaar geleden
  Erg simpel te omzeilen mits het juiste toestelletje. Zomaar te koop op het internet voor wat wisselgeld. Gezond verstand daarentegen is blijkbaar nergens meer te koop...
 • JAN krommentak

  3 jaar geleden
  En vrachtwagens ? in een reportage Duitse tv ging men deze mensen opzoeken bij hun stopplaats op de autosnelweg zij gingen bijna allemaal de supermarkt binnen en kochten een fles( soms 2 ) sterke drank en iets om vlug te eten en morgens terug de baan op !!
 • Frankie Van Damme

  3 jaar geleden
  Ja, want er zijn al extreem veel ongelukken gebeurt met autocars doordat de chauffeurs dronken zijn. Hij vergeet dat de reizigers die extra onkosten ook mee betalen, we betalen al genoeg!
 • Chris Hinoul

  3 jaar geleden
  Dit is in Frankrijk al jaren zo, wel word vergeten welke miserie dit meebrengt als dit ding hapert of niet goed werkt. Dat men dan inderdaad alle vrachtwagens in Europa dit ook verplicht en voor mijn part zelfs in alle voertuigen welke zich op de openbare weg bevinden voor heel Europa.
 • Hans Plas

  3 jaar geleden
  Laatst stond ik op een parking langs de snelweg. 7 Polen heb ik ladderzat van en naar hun vrachtwagen zien gaan, strompelen en 1 daarvan is meters op handen en knieën gekropen. Hoe, in hemelsnaam, zijn die enkele uren daarna nuchter genoeg om te rijden?
 1. Viervoudige waterhoos zorgt voor een spektakel
  Play

  Viervoudi­ge waterhoos zorgt voor een spektakel

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?