Belga
Volledig scherm
© Belga

Minister van Justitie Van Quickenborne reageert op open brief van zoon wiens moeder slachtoffer werd van verkrachting: “Drukt ons opnieuw met de neus op de feiten”

Federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft met een uitgebreide reactie op Facebook gereageerd op de open brief van Wout Van Steenwinkel (24), die getuigde over de lijdensweg van zijn familie en vooral zijn moeder, nadat de vrouw vijf jaar geleden brutaal verkracht werd. Van Steenwinkel roept in de brief op tot juridische hervormingen en een betere opvang en financiële bijstand voor de slachtoffers:

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. MR-voorzitter Bouchez kritisch voor premier De Croo: “Je kan niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen”
  update
  93

  MR-voorzitter Bouchez kritisch voor premier De Croo: “Je kan niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen”

  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez spoort de federale regering aan om het begrotingstekort van ons land dringend aan te pakken. Volgens hem is de budgettaire situatie namelijk “dramatisch”. Dat zei de Franstalige liberaal bij VTM NIEUWS, waar hij kritisch was voor de rol van premier De Croo (Open Vld). “Als je kapitein bent van de boot, kan je niet zeggen dat de situatie dramatisch is en dan niet van richting veranderen.”
 3. Wout (24) schrijft open brief over moeder Nathalie (49) die verkracht werd tijdens het joggen: “Mama’s euthanasie-aanvraag begint haar einde wel heel concreet te maken”
  Play

  Wout (24) schrijft open brief over moeder Nathalie (49) die verkracht werd tijdens het joggen: “Mama’s euthanasie-aan­vraag begint haar einde wel heel concreet te maken”

  Vijf jaar geleden werd de Vilvoordse Nathalie Huygens (49) op een erg gewelddadige manier verkracht. De tol die Nathalie en haar gezin moesten betalen was enorm. Haar zoon, de 24-jarige Wout Van Steenwinkel, vertelt nu in een open brief hoe zwaar de impact van seksueel geweld is op een gezin. “Een slachtoffer van seksueel geweld krijgt op het moment van de feiten levenslang toegewezen. Het is als het ware een mentale moord op de persoon die je ooit was. Mijn mama heeft ook al vaak toegegeven dat ze die ochtend liever gestorven was”, aldus Wout. Nathalie startte onlangs een euthanasieprocedure op als gevolg van haar traumatische ervaring.