Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media (CD&V)
Volledig scherm
Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media (CD&V) © Photo News

Minister van Jeugd Dalle: “Kinderrechten zijn soms wat aan de kant geschoven”

Vlaams Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zegt dat de kinderrechten soms aan de kant zijn geschoven tijdens de coronacrisis. “Zeker in de beginperiode”, zegt Dalle, “toen speelterreinen zijn afgesloten.” De minister trekt de komende weken naar een reeks scholen onder de noemer ‘Dalle Daagt Uit’, om jongeren bewust te maken van kinderrechten.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Botsing tussen Vlaams Belang en andere partijen in commissie Media: “Enige fout van Demarez was dat hij zijn 'machine' niet afgezet had”

  Botsing tussen Vlaams Belang en andere partijen in commissie Media: “Enige fout van Demarez was dat hij zijn 'machine' niet afgezet had”

  De commotie die er afgelopen zomer geweest is over de uitspraken van Sporza-journalist Eddy Demarez bij de huldiging van de Belgian Cats heeft in de commissie Media van het Vlaams Parlement donderdag geleid tot een botsing tussen Vlaams Belang en de andere partijen. Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans bestempelde de uitspraken van Demarez als een 'fait divers'. "De enige fout die hij gemaakt heeft, is dat hij zijn 'machine' (micro) niet heeft afgezet", aldus Slootmans ook. "U toont uw ware gelaat. Dit is ronduit homofoob", reageerde Vooruit-parlementslid Katia Segers.