Vincent Van Peteghem (CD&V)
Volledig scherm
Vincent Van Peteghem (CD&V) © Photo News

Minister van Financiën Van Peteghem roept banken op het matje

Federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft bankenkoepel Febelfin gisteren op het matje geroepen over de problemen die hier en daar opduiken bij ondernemers die om uitstel van betaling vragen. "Dit is niet toelaatbaar, dat is niet te verantwoorden, en ik heb die boodschap ook duidelijk en klaar overgemaakt aan de banken", zei de CD&V'er vandaag in de Kamer. 

20 reacties

 • Ken Grootjans

  1 maand geleden
  Banken zijn ook bedrijven, Van Peteghem en consoorten moeten zich daar niet mee moeien. We zijn de eerdere bemoeienissen van cd&v mandatarissen bijlange nog niet vergeten. Miljarden schulden voor de belastingbetaler en meer dan miljoenen gedupeerden (kleine particuliere aandeelhouders, Arco, ...), een aantal heeft ervan geprofiteerd om de zakken nog eens extra te vullen.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  De banken hebben gelijk .Zou niet willen weten wie er met een dik gevulde bankrekening heeft en steen en been klaagt .Alle zelfstandigen en ondernemers doen dat,heb je al eentje waar horen vertellen dat de zaken uitstekend lopen en winst maken,nee,als men kan profiteren zijn alle middeltjes goed.Wie is er beter geplaatst dan een bank(en) die overzicht heeft en die gaan zeer zeker niet zo'n uitspraken doen als er geen geld was.Doen zoals Nederland,eerst vermogen opleven en kom dan terug.
 • Marlene De Smedt

  1 maand geleden
  De ECB maant de banken vandaag aan tot voorzichtigheid. Er mag na de coronacrisis niet opnieuw een bankencrisis komen. Been there done that. Een onderzoek dossier per dossier is hier aan de orde. Uitstel van betaling voor levensvatbare bedrijven OK maar niet voor bedrijven zonder veel toekomst.
 • johan debue

  1 maand geleden
  Banken zullen driegen met het schrappen van het dividend en daarmee is de kous af.
 • Bernard Loncke

  1 maand geleden
  We kennen dat. Het zal wel meer een vriendschappelijk gesprek geweest zijn. Politiek en banken maken geen ruzie. Ze hebben elkaar nodig. Trouwens hoeveel politiekers zitten in de raden van bestuur? Pure Kafka !
 1. Bom uit de Tweede Wereldoorlog beschadigt heel wat huizen
  Play

  Bom uit de Tweede Wereldoor­log beschadigt heel wat huizen

 2. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af