© Bart Leye
Volledig scherm
© © Bart Leye

Minister van Energie wil kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 winter langer open houden

De regering denkt eraan om de kerncentrales van Doel 4 en Tihange 3 langer open te houden, om te vermijden dat we in de winter van 2025-2026 zonder stroom komen te zitten. Normaal gezien gaan die twee centrales in de zomer van 2025 dicht voor een onderhoudsbeurt.

231 reacties

 • Roger van Gelder

  2 maanden geleden
  Wanneer komen de nieuwe kerncentrales Groen! ?
 • eric meers

  2 maanden geleden
  En toch blijven ze elektrische wagens en elektrisch verwarmen verder promoten . Laat de mensen terug een diesel of benzine kopen en hun huis verwarmen met stookolie voor tenminste de komende 10jaar en zorg dat je na die periode de levering van stroom kan waarborgen tegen fatsoenlijke prijs . Eerst zorgen voor een alternatief ,dan olie en gas afschaffen en niet omgekeerd .
 • Daniel Ponnet

  2 maanden geleden
  Het zal zijn gelijk bij Philips: de laatste doet het licht uit
 • Eddy Willems

  2 maanden geleden
  Zij die dachten dat je met Groen en OVLD echt kan besturen zijn er aan voor de moeite. Dergelijk wanbestuur heeft ons land in zijn ganse geschiedenis nog niet gekend. Zeer triest en mocht de toestand niet zo ernstig zijn, ongelooflijk lachwekkend.
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  En Engie die lachen steeds harder met ons en voor de rest kassa, kassa
 1. Hét geheim van 80 jaar huwelijk? Angeline (97) en Eduard (99) zijn langst getrouwde koppel van ons land: “Het was destijds van moetens, maar je ziet... het is meegevallen, hé”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren
  17

  Hét geheim van 80 jaar huwelijk? Angeline (97) en Eduard (99) zijn langst getrouwde koppel van ons land: “Het was destijds van moetens, maar je ziet... het is meegeval­len, hé”

  Tachtig jaar huwelijk. Tàchtig. Dat verdient pralines van de koning en een kus van de burgemeester. Want nooit eerder mocht in ons land een echtpaar klinken op een eiken bruiloft. Maria Angelina Haeseldonckx (97) en Eduard Cuyvers (99) uit Houthalen-Helchteren gaven elkaar in 1943 het jawoord. “Ruzie? Maken we nooit. En na al die jaren zijn we nog steeds niet uitgepraat.”
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).