Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © BELGA

Minister Van der Straeten: "Gaat niet over kern- of gascentrales maar over waar we naartoe willen”

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) levert vandaag een langverwacht rapport over de impact van de kernuitstap af aan de rest van de federale regering. Op een congres in Antwerpen lichtte de minister deze middag nog geen tipje van de sluier. “Het energieverhaal gaat niet om kerncentrales of gascentrales, maar wel over waar we naartoe willen”, zei ze. “Het doel is klimaatneutraliteit en honderd procent hernieuwbare energie in 2050, daar moeten we samen voor gaan.”

  1. Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”
    PREMIUM
    Koksijde

    Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”

    Een 58-jarige vrouw moet zich voor de rechtbank van Veurne verantwoorden voor brandstichting en opzettelijke slagen en verwondingen in Oostduinkerke. Volgens het Openbaar Ministerie stak de vrouw eind vorig jaar de woning van haar toenmalige partner in brand. Een dag nadat ze voorwaardelijk werd vrijgelaten, ging ze vervolgens haar overbuur te lijf met een mes. “Maar mijn cliënte betwist dat zij iets met de brandstichting te maken heeft”, aldus haar advocaat.