De European Disability Card (EDC) is een gratis kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert (musea, pretparken, toeristische attracties, sportcentra,…) en een aantal voordelen in die domeinen biedt.
Volledig scherm
De European Disability Card (EDC) is een gratis kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert (musea, pretparken, toeristische attracties, sportcentra,…) en een aantal voordelen in die domeinen biedt. © rv

Minister roept gemeenten op: "Erken Europese gehandicaptenkaart”

Minister Nathalie Muylle, bevoegd voor Personen met een handicap, gaat een brief sturen naar alle gemeentebesturen met de vraag de Europese gehandicaptenkaart te erkennen. Dat staat te lezen in het Belang van Limburg.

11 reacties

 • Greet Tijsen

  1 jaar geleden
  Waar kan je hem aanvragen? Dan kan ik hem wel in het buitenland gebruiken
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  Dus niet Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, ... Mag ik vragen waarom niet? Want dan pas wordt het voor de Belg interessant om internationaal te werken.
 • Jan Cosemans

  1 jaar geleden
  En nu nog een brief naar de andere Europese lidstaten!
 • Philip Van Daele

  1 jaar geleden
  Ook nederland, frankrijk en duitsland erkennen deze kaart.
 • Sam Bosmans

  1 jaar geleden
  Tja als je de landen leest die er bij betrokken zijn weet je genoeg ....spijtig voor de echte Belgische gehandicapten maar deze kaart gaat misbruikt worden door de corrupte medemensen uit zulke landen .... Staat de deur nog niet wijd genoeg open voor die profiteurs dat je nog wat moet lokken met zo een kaart ....
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"