Alysson Jadin.
Volledig scherm
Alysson Jadin. © RV

Minister reageert nadat jonge kapster uit het leven stapt: “In deze corona crisis moeten zelfstandigen nooit aarzelen om hulp te vragen”

In Franstalig België is er beroering ontstaan door de dood van Alysson Jadin (24), die de voorbije weken een van de jongeren was die in de Waalse pers openlijk getuigde over haar lastige traject in tijden van corona. Door de verplichte sluiting van haar kapperszaak zag ze de toekomst somber in. Gisteren is de jonge Luikse uit het leven gestapt. Zelfs minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) reageerde op de feiten: “In deze coronacrisis moeten zelfstandigen nooit aarzelen om hulp te vragen.”

 1. Marc Van Ranst spreekt forse taal in Nederlandse krant: “Wij hebben domweg geen goed coronabeleid”

  Marc Van Ranst spreekt forse taal in Nederland­se krant: “Wij hebben domweg geen goed coronabe­leid”

  Volgens viroloog Marc Van Ranst verklaren het karakter van de Belg - van zodra die een achterdeurtje ziet, stapt hij er doorheen - en het falende Belgische overheidsbeleid, de slechte coronacijfers in ons land. Dat zegt hij in een gepeperd interview met ‘De Volkskrant’. “Heel veel mensen doen ongelofelijk hard hun best. Maar er zijn er veel die er vierkant hun voeten aan vegen", liet de viroloog ook optekenen bij onze redactie.
 2. Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”
  PREMIUM
  Tongeren/Borgloon
  37

  Limburgse steden Borgloon en Tongeren willen fuseren: “Het is zoals een huwelijk waarbij liefde en geld een rol spelen”

  Gaan de steden Borgloon en Tongeren binnenkort een verbintenis aan? Als het van burgemeesters Eric Awouters (Open Vld/Stroop) en Patrick Dewael (Open Vld/Tongeren.nu) afhangt is die kans reëel. De schepencolleges zijn alvast bereid om de gesprekken voor een vrijwillige samenvoeging – een zogenaamde fusie – op te starten. Nu is het nog afwachten of de gemeenteraden al dan niet het licht op groen zullen zetten.
 3. Rode Kruis zamelt recordbedrag van 30 miljoen euro in voor slachtoffers overstromingen

  Rode Kruis zamelt recordbe­drag van 30 miljoen euro in voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Het Rode Kruis heeft al meer dan 30 miljoen aan giften ontvangen na de overstromingen van 14, 15 en 16 juli. Zo’n 1,5 miljoen euro daarvan werd reeds besteed aan de aankoop van typische noodhulpgoederen zoals zaklampen, bedden, maaltijden, hygiënekits, opvangtenten, eerste medische hulp, psychologische ondersteuning enz., meldt Belga. Vlaams topman Vandekerckhove betreurt wel de negatieve toon in de berichtgeving over de hulpverlening: "Er zijn ook veel zaken die goed gebeuren, en die krijgen weinig aandacht. Dat is erg ontmoedigend”, zegt hij tegen VTM Nieuws.