Alysson Jadin.
Volledig scherm
Alysson Jadin. © RV

Minister reageert nadat jonge kapster uit het leven stapt: “In deze corona crisis moeten zelfstandigen nooit aarzelen om hulp te vragen”

In Franstalig België is er beroering ontstaan door de dood van Alysson Jadin (24), die de voorbije weken een van de jongeren was die in de Waalse pers openlijk getuigde over haar lastige traject in tijden van corona. Door de verplichte sluiting van haar kapperszaak zag ze de toekomst somber in. Gisteren is de jonge Luikse uit het leven gestapt. Zelfs minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) reageerde op de feiten: “In deze coronacrisis moeten zelfstandigen nooit aarzelen om hulp te vragen.”

 1. Marc Van Ranst spreekt forse taal in Nederlandse krant: “Wij hebben domweg geen goed coronabeleid”

  Marc Van Ranst spreekt forse taal in Nederland­se krant: “Wij hebben domweg geen goed coronabe­leid”

  Volgens viroloog Marc Van Ranst verklaren het karakter van de Belg - van zodra die een achterdeurtje ziet, stapt hij er doorheen - en het falende Belgische overheidsbeleid, de slechte coronacijfers in ons land. Dat zegt hij in een gepeperd interview met ‘De Volkskrant’. “Heel veel mensen doen ongelofelijk hard hun best. Maar er zijn er veel die er vierkant hun voeten aan vegen", liet de viroloog ook optekenen bij onze redactie.
 2. Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinweigeraars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”
  Play

  Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinwei­ge­raars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”

  “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) na het Overlegcomité van vandaag. De Croo was heel scherp voor vaccinweigeraars. “Onze intensieve zorgen zijn een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat kunnen we als samenleving niet aanvaarden. We kunnen niet aanvaarden dat er mensen zijn die de keuze maken om andere mensen in gevaar te brengen. Niemand heeft dat recht, om vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen. Niemand zou iemand anders zoiets mogen aandoen. De vaccins zijn veilig, gratis en overal beschikbaar.”