rv
Volledig scherm
© rv

Minister Peeters wil dit jaar 125 kruispunten conflictvrij maken: oppositie niet onder de indruk

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil dit jaar 125 kruispunten op de Vlaamse gewestwegen conflictvrij maken. In juni stond de teller op 62. Voor de linkse oppositiepartijen Groen en Vooruit gaan de inspanningen van Peeters niet snel en ver genoeg.

12 reacties

 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  Willen ja maar doen??
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Dat Minister Peeters eens begint in eigen gemeente de drempels(verkeersremmers) aan te leggen volgens de wegcode dat was al een goede zaak.Vb aan gemeentehuis ligt een verkeersremmer(max 20km/hr) te overschrijden of je wagen is stuk waarvan de helling zo stijl is dat je uw wagenonderkant in de vernieling rijdt.Een bouwblunder van kan niet meer maar ipv aan te passen hebben ze niet beter op gevonden borden van 20km/hr te plaat-sen.Hellinghoek,noch aanloopstrook als de hoogte zijn conform de wet.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Klopt, als men al dat geld dat men uitgeeft aan flitspalen, trajectcontroles, enz. in ons wegennet zou stoppen om het eens eindelijk te verbeteren, dan was de veiligheid beter gediend. Maar eerst alles laten verloederen en dan systemen inzetten om het probleem te omgaan is blijkbaar alles wat men kan in dit land.
 • freddy vandersmissen

  1 maand geleden
  Alleen als het echt niet anders kan, wordt er nog van afgeweken. Wat is me dat weer voor een oplossing ? Maak toch de oversteekplaatsen 20 meter verder in de straat, zodat auto's , vrachtwagens enz geen dodehoek meer hebben.
 • Peter Bosmans

  1 maand geleden
  Dacht dat een goede doorstroming de verkeersveiligheid juist verhoogde omdat er dan minder gefrustreerde of boze bestuurders rondrijden wiens aandacht begint af te glijden naar andere interessante dingen. Hoe minder verkeershinder voor de bestuurder hoe vriendelijker en attenter hij wordt.
 1. Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  175 jaar geleden werd de liberale partij in ons land gesticht en dat vieren Open Vld en MR samen in Paleis 12 op de Brusselse Heizel. Bijna 4.500 mensen wonen de show bij. Er wordt niet zozeer teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken, ook naar de volgende verkiezingen. "De ambitie moet zijn om te groeien en in 2024 groter te zijn dan de socialistische familie", klinkt het bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
 2. Wat ligt er op tafel van Overlegcomité? Eventuele versoepeling van mondmaskerplicht wordt grootste twistappel
  Play

  Wat ligt er op tafel van Overlegco­mité? Eventuele versoepe­ling van mondmasker­plicht wordt grootste twistappel

  De federale regering en de deelstaten treffen elkaar vanmiddag opnieuw voor een Overlegcomité over de coronamaatregelen. De eventuele versoepeling van de mondmaskerplicht wordt allicht de grootste twistappel. Coronacommissaris Pedro Facon is alvast geen voorstander om de mondmaskers in ons land op te bergen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) noemt de mondmaskers in een reactie “een eenvoudige en goede maatregel”, maar hij zet de deur op een kier om “een aantal dingen te herbekijken”.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.