Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Bart Kerckhoven

Minister Peeters: “Voor meer dan helft van gevaarlijke verkeerspunten is oplossing in zicht”

Van de 300 gevaarlijke punten op de nieuwe dynamische lijst met gevaarlijke punten in het verkeer zijn er intussen 122 aangepakt. Voor 96 van de resterende 178 punten is er een oplossing in zicht. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekendgemaakt. De Open Vld-minister maakt in de periode 2022-2023 maar liefst 41 miljoen euro vrij voor het wegwerken van gevaarlijke punten.

  1. COLUMN. “Oostende? Die vuurtoren is er te veel aan, burgemeester. En die meeuwen. En de zee, die ook”
    PREMIUM
    66

    COLUMN. “Oostende? Die vuurtoren is er te veel aan, burgemees­ter. En die meeuwen. En de zee, die ook”

    Columnist Jan Segers was getuige van een gesprek tussen Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, en Jean, eigenaar van een luxeflat aldaar. “Dat schijnsel van die vuurtoren, dat was om zot van te worden. Die lichtshow! Ge stond onder de douche en ge waande u in een disco. Bedankt om dat op te lossen, burgemeester. Maar kunt u er nu ook voor zorgen dat die meeuwen ophouden met schreeuwen?”
  2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
    Spaargids.be

    De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

    Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
  1. ASSISEN. “Ik heb ruiten gekuist in héél Antwerpen. En daar is wel eens seks van gekomen”: zo bracht Stephaan Du Lion 4 vrouwen om het leven
    PREMIUM

    ASSISEN. “Ik heb ruiten gekuist in héél Antwerpen. En daar is wel eens seks van gekomen”: zo bracht Stephaan Du Lion 4 vrouwen om het leven

    Vrijdagochtend start in Antwerpen de assisenzaak tegen glazenwasser Stephaan Du Lion (58). Hij staat terecht op beschuldiging van vier moorden op evenveel vrouwen in de jaren 90. Pas decennia later bekende hij beetje bij beetje, maar veel herinnert hij zich naar eigen zeggen niet meer. Een reconstructie van hoe gruwelijk hij te werk ging en hoe één DNA-match hem de das omdeed.
  2. Soetkin en Dirk blijven strijden voor verkeersveiligheid na dood Johanna (31) en Axelle (3): “Heel vaak bellen we mekaar: ‘Hoorde je ‘t? Wéér een ongeval met vluchtmisdrijf’”
    PREMIUM

    Soetkin en Dirk blijven strijden voor verkeers­vei­lig­heid na dood Johanna (31) en Axelle (3): “Heel vaak bellen we mekaar: ‘Hoorde je ‘t? Wéér een ongeval met vluchtmis­drijf’”

    “Dat we onze kinderen kwijt zijn, is óns verdriet. Maar deze foto, deze plek, is er voor iedereen. Zodat ze niet vergeten worden.” De innige omhelzing van moeder en dochter staat in schril contrast met de plek waar ze zeven jaar geleden samen de dood vonden toen een automobilist hen onder invloed van het voetpad maaide. Voor de ouders van Johanna Van Damme (31) en grootouders van Axelle Van Achter (3) mag — moét — de gedenkplaat elke passant bij de keel grijpen.