Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © photo_news

Minister Peeters roept op om tijdig in te schrijven voor terugkommoment rijbewijs

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters roept iedereen op om zich op tijd in te schrijven voor het verplichte terugkommoment dat beginnende bestuurders moeten volgen, zes tot negen maanden na het behalen van hun definitieve rijbewijs. Ze wijst erop dat tegen eind september maar liefst 16.000 mensen zo een terugkommoment moeten volgen. Einde juni waren er dat nog 24.000.

11 reacties

 • Joke Weyts

  1 maand geleden
  Yves Van Rossem, wat houd je tegen om zelf jaarlijks een verkeersreglement opfrissing te doen?
 • Yves Van Rossem

  1 maand geleden
  Ik zou het niet erg vinden mocht er elke 10 jaar op vrijwillige basis een GRATIS "opfrissingsmoment" ingelast worden voor alle bestuurders. De verkeersregels wijzigen en vele bestuurders zijn niet meer mee met de huidige regelgeving. Verder maakt men het ook dermate moeilijk (om boetes te kunnen uitschrijven ?) en is het niet altijd duidelijk. Het "terugkommoment" dat er heden is heeft in mijn ogen geen enkel nut behalve dat het geld opbrengt voor de staatskas.
 • Erik Bervoets

  2 maanden geleden
  Dat terugkommoment is puur voor het geld. Aannemelijker zou zijn dat ze mensen die een verkeersovertreding maken zouden laten terugkomen. Dat zou verstandig bestuur zijn. Maar ja, van verstandige beslissingen nemen verdenken we onze beleidsmakers niet.
 • ROBBY VAN SANDE

  2 maanden geleden
  Wie hier spreekt over geldklopperij, weet duidelijk niet wat het terugkommoment inhoudt. Kijken we naar de statistieken, zie we een hoge piek in ongevallen bij de jonge beginnende bestuurders. Dat heeft niet zozeer te maken met rijvaardigheid, maar met inschatten van gevaren. Een deel van de beginnende bestuurders denkt dat ze goed kunnen rijden en schatten zichzelf als een 9 of 10 op 10 in. Het rijexamen afleggen geeft geen garantie op een goede chauffeur.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Iedereen kan onvrijwillig een ongeval maken en dat is aanneembaar. Maar men zou beter levenslang en onmiddellijk het rijbewijs afnemen van iemand die in dronken toestand of gedrogeerd rijdt of vluchtmisdrijf pleegt. Géén genade voor recidivisten. Die categorie rijdt er ook rond net als niet verzekerden.