Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.
Volledig scherm
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. © Photo News

Minister Peeters legt Oosterweelwerken in meest vervuilde gronden stil in afwachting van rapport experten

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) wil de Oosterweelwerken in de meest vervuilde gronden pas laten verderzetten als de experten daarvoor het licht op groen zetten. Dat heeft ze met bouwheer Lantis afgesproken. Peeters wacht het rapport af van de ‘Commissie Grondverzet’ over de PFOS-verontreiniging door het bedrijf 3M in Zwijndrecht.

57 reacties

 • Erwin De Meyer

  1 jaar geleden
  Dit gaat de burgers veel geld kosten.
 • Wilfried David

  1 jaar geleden
  Stop met al die dure mega werken waar sommigen zich rijk maken
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Sorry Anna Vandenberg ik was het totaal vergeten, bij NVA is nooit iemand verantwoordelijk
 • Dirk BERX

  1 jaar geleden
  Anna, de mail van Lantis aan de Vlaamse regering en aan het Antwerpse stadsbestuur in 2017 was dus een leugen volgens jou ?
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  lijkt mij nergens voor nodig, de vervuiling op het grond van het werf zal daar immers ingekapseld worden. enkel op de gronden waar er effectief mensen wonen is sanering heel belangrijk.
 1. 3M reageert voor het eerst op PFOS-vervuiling in Zwijndrecht: “Geen negatieve gevolgen bij onze werknemers, zullen helpen waar we kunnen”

  3M reageert voor het eerst op PFOS-vervuiling in Zwijn­drecht: “Geen negatieve gevolgen bij onze werknemers, zullen helpen waar we kunnen”

  De Amerikaanse chemiereus 3M heeft voor het eerst sinds het uitbreken van het PFOS-schandaal in de omgeving rond zijn fabriek in Zwijndrecht zelf gereageerd. In een persbericht stelt het bedrijf altijd zijn verantwoordelijkheid te hebben genomen en ook in de toekomst nog te zullen nemen. Maar studies bij zijn eigen werknemers - die het meest van iedereen aan PFOS worden blootgesteld - tonen volgens het bedrijf “geen negatieve gezondheidseffecten”.